La importància de començar amb bon peu


  • Comparteix:

lourdes.llorente

Lourdes Llorente

Regidora de la CUP i tinenta d'alcaldia de Bon Govern, Transparència i Participació


Publicat: el 9/set/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta setmana hem engegat el curs polític a Sant Cugat. Un curs polític que ve carregat de reptes, d'il·lusions, però també d'incerteses pel context global. I per acabar-ho d'adobar, amb les eleccions municipals -i qui sap d'una altra mena- a l'horitzó. Unes eleccions que, encara que no siguem amics de l'electoralisme, és evident que agitaran amb força l'actualitat local.

Així doncs, i amb tot el que ens ve per davant, és important saber començar amb bon peu. En el cas que ens ocupa, va ser amb el ple extraordinari que es va celebrar el passat dilluns, on es va aprovar una modificació pressupostària que ens permetrà crear una nova empresa pública.

"Una empresa pública per a què?", us preguntareu. Per respondre aquesta pregunta em remuntaré a l'inici de mandat, quan vam formar govern amb la voluntat de fer un gir a la ciutat, amb un rumb més social i transformador. I perquè això fos possible, a la CUP teníem- i continuem tenint- molt clar que era indispensable recuperar els serveis públics que hem perdut durant aquests llargs anys de crisi, austeritat i retallades, i que la millor eina per aconseguir-ho eren les municipalitzacions.

No ha estat un camí fàcil, i encara queden reptes importants com és el cas de l'aigua. Però després de tres anys de feina comencen a veure la llum els processos de municipalització de la neteja de les instal·lacions municipals i la grua. Un dels últims passos és la creació d'una empresa pública que els pugui gestionar, cosa que gràcies a la votació de dilluns està més a prop.

Tanmateix, la perspectiva va més enllà d'aquests serveis, ja que la nostra voluntat és que pugui gestionar d'altres que es vagin municipalitzant al seu torn, perquè si una cosa tenim clara és que no ens aturarem aquí. Seguirem treballant per uns serveis públics forts des de la convicció que la seva gestió ha de partir de criteris socials, no econòmics, i que la gestió pública és molt més eficient i sostenible.

Com diu la cita "tot va bé si acaba bé", però també cal recordar la importància de començar amb bon peu. I la veritat, aquesta és una manera prou bona de començar.

LOURDES LLORENTE és regidora de la CUP i tinenta d'alcaldia de Bon Govern, Transparència i Participació



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.