Si fem política guanyem!


  • Comparteix:

oriol.cistero

Oriol Cisteró

President d'ERC Sant Cugat


Publicat: el 5/jul/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El TSJC ha admès que amb la llei aprovada pel Parlament i el decret llei del govern, no és possible aplicar la sentència del 25%.

Així, l'estratègia del govern aconsegueix bloquejar l'intent del TSJC d'imposar el 25% del castellà a les escoles. Ras i curt.

El TSJC constata que és impossible aplicar la sentència del 25% de castellà a l'escola perquè ha canviat el marc legal. Tenia tot el sentit canviar el marc legal per evitar la imposició d'uns percentatges que no responen a criteris pedagògics ni al consens social.

Era la nostra obligació fer tot el possible per protegir el català i defensar-nos davant les ingerències judicials. No vam llençar la tovallola per reconstruir els consensos i ha estat clau. No fer res i quedar-nos en la queixa no era una opció.

Tot i això, el TSJC continua amb la judicialització, evidenciant un cop més que qui és incapaç de guanyar a les urnes, utilitza el poder judicial per 'posar en cintura' a la majoria democràtica.

Que el TSJC anunciï que portarà la llei i el decret al Tribunal Constitucional és un nou sense sentit, que va contra el consens social i polític del nostre país. I que no defensa sinó els interessos dels qui es creuen amb drets per sobre de la resta a l'estil colonial.

Cal recordar que hi ha dos dictàmens del Consell de Garanties Estatutàries aprovats per unanimitat avalant la legalitat de les normes, tant de la llei aprovada al Parlament com del decret llei del Govern.

Però la nostra via és continuar fent política i construir consensos de país amplis i majoritaris.

ORIOL CISTERÓ és el president d'ERC Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.