Una Festa Major amb valors


  • Comparteix:

esther.madrona

Esther Madrona

Tinenta d'Alcaldia de Cultura (ERC)


Publicat: el 21/jun/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La setmana vinent comença una gran Festa Major, 6 dies plens d'activitats i propostes per a tots els públics i edats repartides arreu de la ciutat: de nou, places i carrers acolliran cultura popular, arts escèniques, circ, música, espais de taverna, activitats esportives..., Tornem a aquelles festes sense reserva prèvia de cadira, a aquell anar i venir de gent i a passejar per la ciutat amb el programa de la festa a la mà (o al mòbil!) amb les activitats preferides marcades.

Avui, però, no us vull parlar de la programació de la festa. Avui vull posar en relleu diversos valors que sobrepassen les activitats concretes i són també l'essència de la nostra festa grossa.

Treballem per fer una festa més sostenible, amb petites, però grans accions: a banda de subministrar les begudes de les barres en gots retornables, recomanem que cadascú ja se'l porti de casa (així també evitarem cues per demanar-lo i retornar-lo!), a menys que sigueu col·leccionistes de gots de Festa Major. Preveient que durant la festa farà calor, recomanem també portar ampolles o cantimplores que podrem reomplir d'aigua a les diverses fonts distribuïdes per la ciutat i així no generar més residus!

Les banderetes sempre són un símbol inequívoc de festa i, per això, aquest any n'hem substituït algunes de les tradicionals de plàstic per banderoles de tela: de mica en mica, eliminarem el plàstic d'aquest element tan festiu!

La Festa Major s'ha de viure a peu, deixant el cotxe a banda! Per això, els Ferrocarrils funcionaran les nits de Festa Major (la línia S1) i el bus llançadora que enllaça el centre de la ciutat amb el 'Park and Ride' augmentarà la seva freqüència i servei adaptant-se als horaris de finalització d'activitats. I la nit del castell de focs, modificarà el recorregut per arribar al Parc Central amb transport públic.

I ja per acabar, la Festa Major ha de ser una festa segura per a tothom: recordeu que "només el sí és sí" i que davant de qualsevol situació d'alarma que veieu o patiu us podeu adreçar als punts lila i groc situats davant la Biblioteca Gabriel Ferrater o buscar qualsevol persona de l'organització.

Gaudiu de la Festa! Ens trobem per les places i carrers!

ESTHER MADRONA és Tinenta d'Alcaldia de Cultura (ERC)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.