La participació: Una eina clau per conèixer i resoldre els problemes dels barris


  • Comparteix:

alex.ballesta

Alex Ballesta

Secretari d'Organització de la JSC


Publicat: el 1/jun/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Durant aquest mandat hem sumat un altre Consell de Barri, el del Nucli Antic, que eleva el total de consells de barri a sis. D'acord amb l'esperit d'aquest govern, el públic cada vegada té més oportunitats per influir en les decisions que afecten al desenvolupament de la ciutat. Un gran exemple són els pressupostos participatius, gràcies als quals els veïns presenten iniciatives i decideixen la importància dels projectes, tots nascuts de la imaginació ciutadana.

És evident que la participació varia depenent del barri, n'hi ha que tenen una tradició activista establerta com les Planes, La Floresta o Mira-sol. Malauradament, durant anys aquests barris van estar considerats de segona per Convergència (ara Junts) perpetuant els problemes de salubritat, manca d'equipaments i un estat deplorable de les vies públiques.

Tot i que la deixadesa sistemàtica dels governs anteriors fa que les millores més importants tinguin una resolució lenta, els santcugatencs ja hem començat a obtenir els fruits d'aquest diàleg constructiu entre l'administració i la ciutadania. Com a veí de les Planes podria destacar iniciatives ja executades com la campanya de professionals, l'arranjament d'alguns carrers, el bus a demanda i les millores en la senyalització vial del barri, i altres projectades com la reurbanització del carrer Verònica, la instal·lació de llums led i l'establiment d'un model de diagnosi comunitària com el que existeix actualment a la Floresta.

ALEX BALLESTA és Secretari d'Organització de la JSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.