Propostes realistes i honestes per a Valldoreix


  • Comparteix:

ramon.segura

Ramon Segura

Portaveu i vocal d'ERC a l'EMD de Valldoreix


Publicat: el 31/mai/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Temps enrere Valldoreix era reconegut per ser un poble capdavanter en molts aspectes. Però a les darreres dècades ha entrat en un estat de decadència lamentable. Els últims 20 anys ha passat de tenir 5.500 habitants a prop de 9.000, i els serveis no s'han adequat a aquest creixement. A més, els diferents governs municipals d'aquests anys no han tingut un rumb ni unes directrius polítiques clares. No han sabut atendre les noves demandes de la ciutadania. Valldoreix ha anat perdent qualitat de vida. Hi ha molta feina per fer per recuperar l'empenta de Valldoreix. Tot seguit expliquem d'algunes de les principals propostes que volem liderar des d'ERC, sempre amb la participació, diàleg i complicitat de la ciutadania.

La centralitat cultural, el gran objectiu. Tenim un poble dispers i ens cal fer realitat el tan ajornat projecte de centralitat, amb uns equipaments que ens permetin gaudir de totes les disciplines culturals i que sigui un autèntic lloc de trobada. És lamentable veure com els grups de teatre fan encara ús de l'edifici que va acollir la meva primera escola, ja fa més de 57 anys.

Habitatges de lloguer assequible. L'expulsió del jovent del poble és una evidència. No la podem evitar completament, però sí que la podem reduir i així garantir que els nostres fills no hagin de marxar. Cal garantir la construcció d'habitatges assequibles.

Participació ciutadana: recuperem-la. Ens cal trencar la desconfiança i desafecció que s'ha instal·lat al poble. Volem reprendre i construir models de participació i comunicació, atansar l'EMD als veïns i veïnes perquè la sentin seva i n'estiguin orgullosos, i fer un pas endavant amb les noves tecnologies per millorar l'atenció al ciutadà i acompanyarem el teixit associatiu per relligar el poble.

L'esport com a referent. Amb una colla de nens vaig formar part, als anys 70, del primer club de futbol Valldoreix. En aquella època teníem un camp d'entrenament i competició al poble, cedit pel club de tenis. Ara, cinquanta anys després, el nou club de futbol ha d'entrenar i jugar fora del municipi. Sap greu dir-ho: en matèria d'equipaments esportius ens hem quedat aturats, i això vol dir anar endarrere.

Les propostes d'ERC són i seran realistes i honestes. Estic convençut que duent-les a terme millorarà de manera molt significativa la qualitat de vida de tots nosaltres.

Seguim

RAMON SEGURA és portaveu i vocal d'ERC a l'EMD de Valldoreix



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.