Quina nota li posareu al govern del Tripartit de Sant Cugat?


  • Comparteix:

josep.maria.valles

Josep Maria Vallès

Regidor de Junts per Sant Cugat


Publicat: el 23/mai/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Falta només un any per les eleccions municipals. A finals de maig del 2023 tots els santcugatencs i santcugatenques amb dret a vot tindrem l'ocasió d'exercir-lo. Serà la nostra gran oportunitat per valorar la feina realitzada pel govern Tripartit de Sant Cugat en diferents àmbits.

Votant manifestarem si estem contents, per exemple, amb les seves polítiques de mobilitat. És a dir, si ens agrada com s'ha gestionat l'aplicació de la nostra Zona de Baixes Emissions, el trànsit de vehicles, el transport públic, l'aparcament, l'anella verda, els carrils bici... Si considerem que ha millorat la seguretat ciutadana, és a dir, si creiem que es fa tot el que es podria fer per evitar robatoris, atracaments, etc. Podrem posar nota al servei de neteja de la ciutat i els seus carrers i places, al sistema de recollida d'escombraries, a l'estat dels parcs, jardins i zones verdes. Valorarem si tenim prou equipaments esportius per donar sortida a tots els jugadors i jugadores dels clubs que tenim a la ciutat o si aquest Ajuntament ha fet prou habitatge social.

Valorarem que s'ha fet en l'àmbit social, cultural, educatiu, econòmic, empresarial... Votant podrem dir què pensem de tots els serveis municipals que són responsabilitat de l'Ajuntament i també d'altres que són de competència supramunicipal, però que la corporació municipal hi té molts a dir i a fer. Perquè l'administració més propera a la ciutadania ha de ser proactiu i actuar com a tal: gestionar i planificar, acompanyar i liderar.

Han passat tres anys d'ençà que per primera vegada l'Ajuntament de Sant Cugat està governat pel que anomenem l'experiment del Tripartit. Tres forces polítiques que es van ajuntar amb l'únic objectiu d'impedir que la força guanyadora de les eleccions municipals el 2019, Junts per Sant Cugat, governés. Han tingut una gran oportunitat per demostrar-nos el que un govern format per ERC, PSC i CUP és capaç de fer a Sant Cugat.

Durant la campanya electoral vam advertir que la CUP podia formar part del govern municipal, i així va ser. No només podem advertir que aquesta fórmula es podria tornar a repetir, sinó que, a més, ara ja sabem el pa que si dona. El Tripartit de Sant Cugat ha fet poc i malament. No ha sabut escoltar i ha optat per imposar. Quina nota li posareu al govern del Tripartit de Sant Cugat el maig del 2023?

Per ara sabem què pensen més d'un miler de santcugatencs i santcugatenques de més 16 anys entrevistats entre el 18 de febrer i el 10 de març d'aquest any per encàrrec de l'Ajuntament de Sant Cugat. El 28,5% opina que l'actuació del govern municipal de Sant Cugat és molt o bastant positiva i el 58,1% creu que és regular, poc positiva o gens positiva. El 13,5% restant prefereixen no opinar. La població de Sant Cugat sempre ha posat millor nota a l'acció dels governs anteriors al Tripartit actual.

JOSEP MARIA VALLÈS és regidor de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.