Impuls a la vida de barri


  • Comparteix:

marco.simarro

Marco Simarro

Regidor de la CUP-PC


Publicat: el 11/mar/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El barri és aquell espai urbà que identifiquem com l'indret on s'ubica casa nostra. On s'hi troba el confort d'una llar, on s'hi creuen cares conegudes, on s'hi agermanen amistats, on s'hi fa la compra i on s'hi gesten iniciatives de proximitat, veïnals, solidàries o de suport mutu. Lògicament, el barri, la vida de barri, també és el que cadascú practica tal com pot, vol i desitja.

Tenint en compte que a Sant Cugat tenim barris amb fisonomies, necessitats i vides molt diverses, la vida de barri té una expressió diferent depenent d'on ens trobem. Tanmateix, independentment de com sigui cadascun d'ells, podem pensar que hi ha elements que contribueixen a cohesionar els barris, a fer-los vertaders espais comunitaris.

Les entitats, associacions veïnals, equipaments, comerços, l'ús de places i carrers. Tots aquests elements o agents contribueixen a teixir un sentiment de pertinença i a generar llaços de solidaritat. És en aquest context, i tenint en compte els darrers dos anys on les relacions socials i de barri s'han vist força trencades o interrompudes, que plantegem un pla d'impuls als barris.

Un pla que té per objectiu revitalitzar la vida de barri i comunitària. A través dels sis Consells de Barri que tenim a la ciutat, posem a l'abast nous canals de comunicació per a cadascun d'ells i generem una nova imatge. Aquestes eines han de potenciar el grau d'informació sobre el barri que arriba als veïns i, alhora, generar un sentiment de pertinença o identificació amb el barri. A més a més, incorporarem un nou servei d'acció comunitària als barris. Un servei que constarà d'un equip de tècnics de barri per desplegar diferents funcions, entre les quals, potenciar el teixit social, facilitar totes aquelles iniciatives que puguin sorgir i mantenir una estreta coordinació entre veïnat, barri i consistori.

En definitiva, creiem que la cohesió social és una eina per construir una societat més solidària i implicada i, alhora, pensem que cal posar a l'abast de la població tots els instruments possibles per garantir la participació de la ciutadania en els formats i formes que calgui.

MARCO SIMARRO (CUP-PC) és regidor de Joventut, Participació i Barris



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.