Les darreres gitanes?


  • Comparteix:

nacho.ferrer

Nacho Ferrer

Comissió Ball de Gitanes


Publicat: el 12/feb/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Imaginem que un dia ja no es fan més partits de futbol. Imaginem que aquest any haguem fet la darrera calçotada amb el nostre grup d'amics. Imaginem que no fem més àpats de Nadal amb la família. Seria un drama, però ho veiem impossible perquè la força i la inèrcia d'aquests actes són fets d'una pasta indestructible que els fa eterns. Però, i si aquesta pasta no fos tan ferma i d'un dia per l'altre ens quedéssim sense allò que considerem infinit simplement perquè ja no ens ve de gust fer-ho?

Pandèmies a banda, podria passar que un bon any ens quedéssim sense Quinto de Nadal, que no trobéssim ningú per muntar cap història per Sant Medir i que la Festa Major deixés d'existir perquè no li interessa a ningú. Sempre comptem que "ja es farà", que hi haurà una força natural feta de persones abnegades que traurà part (o el total) del seu temps lliure per fer viable la cultura popular que en gaudeix tota la societat. Això pot passar quan aquestes personetes meravelloses han arribat al seu límit a l'hora d'assumir tasques, i han de participar d'allò que és de tothom com si fos una feina (esclavíssima). Pot passar que aquestes personetes hagin de plegar perquè no poden ni tan sols assumir les feines de pensar.

És important pensar les coses que es fan, que les idees es moguin i arribin de qui les té a qui les expressa i a qui les viu. És legítim que la comissió del ball de Gitanes hagi decidit limitar el nombre de parelles que faran aquesta dansa el dissabte de Carnaval? És la idea que han tingut perquè no saben com gestionar més gent amb les mans que són a l'espai que es té, una plaça d'Octavià magnífica que dona pel que dona. Si algú té una altra idea millor, que la posi sobre la taula i que sigui la ciutat qui decideixi.

És important que les idees no es tinguin soles, que vinguin acompanyades de feina, mans, suport i gent. El ball no pertany a la comissió, el ball és de Sant Cugat i del Vallès, és meu, teu, seu, nostre i vostre. La comissió ha complert una mena de deure autoimposat de mantenir-lo i fer-lo (més) popular, i ara toca que la ciutat respongui a la seva pròpia demanda. Podrien ser les darreres Gitanes gestionades per aquesta comissió, si més no per la gent que en forma part actualment. Com cada any, vaja. Però seria important que ens asseguréssim un relleu tant per part de la comissió com de la gent que omple la plaça cada any, i que no haguéssim de patir per si aquest any serà el darrer amb el Ball de Gitanes omplint els carrers de Sant Cugat.

NACHO FERRER és membre de la Comissió del Ball de Gitanes



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.