S'ha acabat el bròquil


  • Comparteix:

lourdes.llorente

Lourdes Llorente

Regidora de la CUP-PC


Publicat: el 15/oct/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta setmana s'ha anunciat una decisió que esperàvem des de feia molt de temps: la Generalitat no renovarà el concert a les escoles que segreguen per sexes. Per si no teniu les dades al cap, estem parlant de subvencionar amb diners públics a 11 escoles d'arreu del país, amb 139 grups d'ESO i un total de 3.850 alumnes. El preu de la broma: 15 milions d'euros. Fa feredat veure que aquestes dades són d'avui i no de fa 40 anys, i encara més quan resulta que ho paguem entre tots.

La CUP ja fa temps que demanàvem acabar amb aquest concert, i mantenim la nostra aposta per l'educació pública. Una de les millors eines que tenim com a país per garantir la cohesió social i la igualtat d'oportunitats gràcies també a milers de professionals que segueixen fent una gran feina tot i les fortes retallades que ha patit el sector. És aquí on hem de destinar tots els diners del concert, a reforçar l'escola pública on es construeix el futur del país.

Perquè un model educatiu que estableix que nens i nenes no poden compartir aula és una rèmora del passat i demostra que tenen una concepció masclista i desfasada del que ha de ser l'educació, i per consegüent la societat. S'escuden en arguments com suposats estudis pedagògics i la llibertat d'elecció. Estudis que ja fa temps que s'han desmentit, i pel que fa a la llibertat d'elecció, no oblidem que per sobre de les decisions individuals va l'interès col·lectiu, i més quan el que es fomenta és concepcions masclistes que tant de mal fan a la nostra societat.

Esperem que la retirada del concert sigui només una primera passa de moltes més per arribar a aconseguir un sistema educatiu inclusiu i feminista. De moment ja podem dir que s'ha acabat el bròquil, i que no pagarem més la seva festa.

LOURDES LLORENTE és regidora de la CUP-PC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.