Aquest any, però, el festival creix per fer de la cultura un eix central de vida. El festival es fa gran i arriba a altres llocs de la ciutat, amplia la seva oferta a dos caps de setmana, suma la cultura popular amb una gran mostra dins de la seva programació, la música es converteix en llibre que explica la història i vivències del festival i fa arribar la música a les escoles.
Per primera vegada en aquests 10 anys, establim una nova col·laboració entre l'Ajuntament de Sant Cugat i el Festival Petits Camaleons per fer entrar la música a les escoles, amb un projecte engrescador per als més petits en què es convertiran en els propis autors d'una cançó. Amb la cançó 'Mirada estràbica' del conegut grup Xiula com a fil conductor, es tractaran les diferències dins de classe per acabar-les convertint en un rap col·lectiu. Un treball interior i col·lectiu al mateix temps, que trenca tabús i eradica diferències. Aquest any són 3 les escoles que s'han sumat a aquesta nova proposta, i esperem que l'any vinent en siguin moltes més: quina col·laboració més fantàstica!
Perquè això és la música, perquè això és la cultura: buscar allò que ens identifica, que ens identifica i tensa per poder-ho compartir lliurement, sense restriccions ni censures. No podem caure en l'error de pensar que la cultura per a infants és cultura en diminutiu, cançons sense rerefons ni reivindicacions, contes blaus i roses...
Nenes, nens... a gaudir del festival!
Seguim...
ESTHER MADRONA (ERC) és i tinenta d'alcaldia de Cultura
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.