Hem de tornar a cridar 'INDEPENDÈNCIA'


  • Comparteix:

nuria.fernandez

Núria Fernández


Publicat: el 6/set/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest proper dissabte serà 11 de Setembre, Diada de Catalunya, és una data molt assenyalada per als catalans. Però des del 2017 hi ha una altra data que hauríem de poder celebrar TAMBÉ i amb molt més entusiasme, ja que és la data d'una gran victòria. Ja us deveu imaginar que parlo de l'1 d'Octubre, la data en què el poble va parlar alt i clar, i va votar inequívocament a favor d'una Catalunya independent, i és per això que en aquesta data hauríem de poder exigir que es faci efectiu el mandat sorgit de les urnes, i celebrar aquesta gran victòria assolida com a poble. Celebrar l'1 d'octubre voldria dir passar de celebrar derrotes a celebrar les victòries, perquè vam lluitar i vam guanyar.

Des d’aquell dia sembla que la paraula INDEPENDÈNCIA ha desaparegut del discurs d’alguns partits polítics i ha estat substituïda per un altre: AMNISTIA.

La Independència va de la mà de l’amnistia. Però el nostre objectiu és la independència, que ningú no ho dubti, perquè no volem pertànyer més a un país que és líder de la UE en censura a internet, que vulnera de forma constant la democràcia i els drets humans, on s’acusa de terrorisme o rebel·lió més de 3.000 encausats catalans.

L’únic país on la banca no ha de tornar els diners públics rebuts, on s’afavoreix l’economia especulativa d’empreses regulades i no a la indústria productiva, on el Tribunal Constitucional anul·la totes les lleis socials catalanes, on existeix una monarquia franquista orientada a garantir els seus privilegis. Podríem seguir fins a cents d’explicacions més.

I el que és més greu, un país que ens ha conquerit per la força i mai ens ha preguntat si volem ser-hi, i tampoc no ens permetrà preguntar si volem ser-hi encara o volem marxar.

Hi ha moltes raons per defensar la nostra independència com a país, tot i que des del punt de vista històric no hi ha cap dubte que Catalunya té dret a l’autodeterminació i a constituir-se en estat propi, segons la carta de les Nacions Unides del 1951.

Però, a banda de les lícites raons històriques, la independència és l’única opció de recuperar la prosperitat econòmica, la llibertat, el respecte pels drets humans i una societat justa i igualitària per a les noves generacions.

En una Catalunya lliure, disposant dels nostres diners i podent-los gestionar directament, sense haver de regalar-los a l’Estat espanyol, disposaríem d’infraestructures de primer nivell, empreses sostenibles que estimularien la competitivitat, la recerca, el desenvolupament i la innovació tecnològica i es podria afavorir el comerç de proximitat i l’economia local.

També podríem recuperar la confiança en la Justícia, una Justícia independent, eficaç i propera, que defensés els nostres interessos davant d’Europa i del món sense intermediaris.

I tot això ho faríem en la nostra llengua, el català, no volem que cap persona ni autoritat ens obligui a canviar de llengua al nostre propi país. Poder viure plenament en català depèn de tots nosaltres.

És per tot això que el proper dissabte, 11 de setembre, hem de seguir mobilitzats, potser fent performances encara que no ens agradin, però si ens aturem hauran guanyat els altres, ens volen callats, a casa, quiets, amb la boca tapada, amb taules de negociació que tots sabem que no arribaran enlloc. Perquè hem de tenir ben clar que no hi haurà independència sense unilateralitat.

Recordem que el 52% de la gent va votar perquè els polítics fem possible la INDEPENDÈNCIA. Encara us fa por fer servir aquesta paraula? Per què no es fa ben visible en la façana del nostre Ajuntament?

A nosaltres no ens fa por, tot el contrari, és el nostre lema: INDEPENDÈNCIA.

NÚRIA FERNÀNDEZ és regidora de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.