Ho han tornat a fer


  • Comparteix:

carmela.fortuny

Carmela Fortuny


Publicat: el 26/jul/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Al juliol molts nens i nenes canvien els llibres pel lleure, Sant Cugat s'omple de propostes per acollir els infants mentre les seves famílies treballen. És el mes per excel·lència dels casals, campus, colònies, i estades. Mentre camino la ciutat em trobo, tot sovint, grups de nens i nenes, que llueixen la mateixa samarreta, formant una taca de color més o menys uniforme. Xerren animats i riallers i sempre van guiats per uns monitors o monitores, a vegades molt joves i a vegades no tan joves.

Són infants que van a la piscina a fer una excursió o potser una ruta d'orientació, etc. i els acompanyen unes persones adultes que s'han format i han decidit dedicar-los el seu temps, amb moltes ganes i molta paciència.

Els monitors i monitores són els que van obrir les instal·lacions esportives, escolars, els tallers, etc. a l'estiu passat per acollir els nens i nenes que venien d'un llarg confinament.

I ho van fer amb la incertesa que provoquen les indicacions poc clares i els canvis de mesures setmanals.

Van superar amb nota una situació d'incertesa que van saber gestionar amb molta dosi de paciència, bon humor i sobretot pensant en els infants per davant de tot.

El personal del lleure educatiu aquest juliol, ha tornat a obrir les escoles, entomant la 5a onada i ho han tornat a fer amb un somriure i moltíssima professionalitat, amb grups confinats i assumint els dubtes i pors de les famílies. Ho han tornat a fer!

No tinc dubtes en afirmar que el món del lleure és essencial i necessita que el protegim i l'impulsem, per això em pregunto si com a societat hem sabut reconèixer aquest col·lectiu com cal i si l'hem respectat prou.

Recordo els meus anys de monitora i no puc fer altra cosa que posar-me a la pell de totes aquestes persones que estan fent aquesta tasca tant i tan necessària i donar-los de tot cor les gràcies, així com, expressar el meu compromís polític en l'impuls del lleure educatiu!!

CARMELA FORTUNY és regidora i portaveu de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.