Adoptar un animal és més que una decisió, és una responsabilitat


  • Comparteix:

sandra.tello

Sandra Tello


Publicat: el 15/jul/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Il·lusió, alegria, felicitat, nervis. Tenir-ho tot preparat per a la seva arribada. El llit, la menjadora i el seu menjar, les joguines, el sorral. Trucar al centre veterinari per agendar una visita inicial i les futures revisions. Comptar els dies que falten perquè arribi. Pensar i decidir quin nom tindrà.

L'inici d'un procés d'adopció d'un animal és molt intens i especial, una nova etapa per a moltes famílies. Però abans de tot això, cal fer una gran reflexió per valorar si realment estem preparats per adoptar. Quines condicions li podem oferir al futur membre de la família? Li podrem dedicar el temps que es mereix? Tenim l'ambient adient a casa en aquests moments? I nosaltres, com estem emocionalment? Tenim molta càrrega laboral i/o familiar?

Adoptar un animal és més que una decisió, és una responsabilitat. Algunes famílies ho aprofiten perquè els fills assumeixin més responsabilitats, però a vegades, l'animal esdevé una càrrega familiar més. Hi ha cases que inicien el procés d'adopció amb molta il·lusió, sobretot quan els animals són petits, però quan topen amb algun entrebanc (sempre solucionable) a mesura que creixen, llencen la tovallola i els acaben abandonant. D'altres, tenen un animal -ja sigui un gat o un gos- i quan arriben les vacances el deixen en una guarderia i fins al setembre. L'animal és un més de la família tots els dies de l'any, no només de dilluns a divendres i de setembre a juny.

A la Plataforma Animalista de Sant Cugat vetllem perquè els gats visquin en una casa amb un ambient agradable, sa i tranquil, i que els seus nous amos se'ls estimin i els cuidin amb bogeria sempre. A més, les voluntàries dels processos d'adopció acompanyen la família en el procés, perquè no se sentin soles i pel benestar de l'animal.

Actualment tenim molts gats i gates que busquen una família. Si estàs llegint aquestes línies i t'animes a adoptar -amb tot el què això comporta- o bé coneixes algú que hi estigui interessat, ajuda'ns! Envia un correu a adopcions@pascugat.org. La millor companyia t'espera!

SANDRA TELLO és membre de la PAS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.