Més a prop de la 'piscina' de Mira-sol


  • Comparteix:

pilar.gorina

Pilar Gorina


Publicat: el 5/mai/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'La piscina' de Mira-sol és una antiga reivindicació veïnal de la que ja es parlava quan vaig venir a viure al barri ara fa més de 25 anys.

Aquesta demanda de tenir una piscina al barri ve, doncs, de molt lluny i ha passat per múltiples situacions: de 'piscina' a 'complex esportiu', de projecte en projecte, amb la fallida de l'empresa que havia d'executar-lo en el seu moment... Després anys d'entrebancs sembla que trobem el final d'aquest malson. Tota una cursa d'obstacles que podrem superar, vull pensar.

El veïnat senzillament volíem una piscina al Casal, una cosa ben simple, però en el seu moment va semblar que calia emmarcar-la en un projecte més ampli per donar resposta al creixement de Mira-sol.

L'equip de govern actual ha reprès el projecte com a complex Aquàtic. L'ha reformulat per millorar-ne les seves característiques i les seves funcionalitats. A més, aquest nou projecte vol ser sostenible amb la zona que l'envolta i que es pugui convertir en un autèntic lloc de trobada per al barri. El complex, que es construirà en diverses fases, constarà de dues piscines, un espai d'activitat física, una pista poliesportiva, un camp de futbol 7 i un bar. Amb aquests equipaments es dóna resposta a diverses demandes. Serà bo per al barri, per a l'Institut Escola Catalunya i altres centres educatius, i per a l'ús de les entitats esportives.

El ple municipal del passat mes d'abril va aprovar l'acord de delimitació de la parcel·la amb l'institut escola entre el departament d'Educació i l'Ajuntament. Amb aquest acord es pot seguir avançant en un calendari de concrecions: aprovació del projecte, licitació i adjudicació de les obres i posada en funcionament. La propera data rellevant està prevista pels vols del juliol d'enguany, moment en que l'Ajuntament aprovarà inicialment el projecte.

L'acord al passat plenari fa que veïns i veïnes puguem estar més tranquils perquè l'inici de les obres és més a prop. La màquina administrativa és lenta, prou que ho sabem. Però trobar-nos ja amb un calendari damunt la taula en dóna a tots més confiança. Veiem amb il·lusió que el Complex Aquàtic s'obre camí.

He considerat molt important aquest projecte per al conjunt dels veïns i veïnes de Mira-sol i espero i desitjo que en acabar aquest mandat com a Presidenta del Consell el complex sigui una realitat. M'agradarà anunciar-vos ben aviat com aquest calendari es va concretant i passa de ser un paper a ser un equipament tangible i útil per a tots i totes.

PILAR GORINA és regidora d'Educació



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.