ERC, CUP i PSC: en què quedem?


  • Comparteix:

carmela.fortuny

Carmela Fortuny


Publicat: el 3/mai/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El Ple Municipal del mes de desembre del 2015 aprovava una moció de suport a l'empresa Delphi Diesel Systems i a tots els seus treballadors i treballadores. Era una moció institucional, tant el govern liderat per l'alcaldessa Conesa com els grups de l'oposició, entre ells ERC, CUP i PSC, hi van donar suport i van contribuir en la redacció dels acords.

El compromís era unànime i inequívoc. Sant Cugat apostava per reindustrialitzar, per salvar llocs de treball i per no requalificar el sol industrial per fer-hi habitatge.

Gràcies a la implicació de tothom, l'activitat industrial es manté i ha incorporat nous projectes d'alt valor afegit.

Avui, cinc anys després d'aquell compromís unànime, les forces que governen avui la ciutat han canviat de parer i anuncien, amb orgull, que han arribat a un acord amb laboratoris Ferrer, propietària de l'hectàrea de sol industrial just al costat de l'antiga Delphi, per a construir-hi dos blocs d'onze pisos, un gran supermercat, un gran aparcament i un magatzem per la brigada.

Què se n'ha fet de tots els arguments que van servir ERC, CUP i PSC quan eren oposició per comprometre's a no requalificar el solar de la Delphi per poder-hi construir habitatge?

Com és possible, amb la crisi que afrontem, que la voluntat no sigui la de potenciar aquests 10.000 metres quadrats rodejats d'indústria per atraure més indústria?

Quan el Sr. Francesc Duch diu: "en aquest solar on ara no hi ha res, hi haurà habitatge", ignora, de forma irresponsable, que la reserva de sol industrial ha de servir per potenciar el sector, i que requalificar sol industrial obre un inquietant escenari d'expectatives de reconversió i deslocalització de les indústries del mateix polígon.

El municipi té altres opcions on construir habitatge. Aquesta seria l'aposta més coherent amb la ciutat i amb tot el que fins fa poc defensàvem de forma unànime totes les forces polítiques de Sant Cugat estiguéssim a govern o no.

CARMELA FORTUNY és regidora i portaveu de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

COMENTARIS

Ah sí, senyora Fortuny? Sant Cugat té altres opcions on construir habitatge? Podria indicar a on? Quan parla d'habitatge, suposo que es refereix a habitatge de protecció oficial. I suposo que la seva prioritat deu ser l'habitatge de lloguer, ja sigui per a joves, famílies amb fills o gent gran. Sí, és cert que en 32 anys de govern alguna cosa van fer en aquest sentit, però ben poca, la veritat. Les realitats, senyora Fortuny, són canviants; què li he d'explicar a vostè? Només cal que miri dins del seu partit, el que era fa cinc anys i el que és ara. Doncs a Sant Cugat i al món les coses també han canviat, i fer un gir cinc anys després per apostar per unes polítiques diferents requalificant sol industrial, doncs potser és el que necessita Sant Cugat ara mateix.

Jaume Batlle. Enviat el 3/mai/21


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.