'Condemnem la pena imposada al cantant Pablo Hasél'


  • Comparteix:

carmela.fortuny

Carmela Fortuny


Publicat: el 1/mar/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Defensar la llibertat d'expressió, condemnar la violència i analitzar-ne les causes no només és compatible sinó imprescindible. En Pablo Hasél ha ingressat a presó per haver fet sentir la seva veu i la seva opinió, un Dret que hauria de ser respectat en tota democràcia consolidada. Ens ha quedat novament clar que aquest no és el cas de l'Estat Espanyol, un Estat que encapçala el trist rècord d'artistes empresonats i que s'ha posat en el punt de mira d'organitzacions internacionals per la limitació a la Llibertat d'expressió i per la gestió autoritària amb pèrdua de drets fonamentals.

Aquest clima de regressió democràtica ha tornat a encendre l'opinió pública que ha sortit al carrer a denunciar, un cop més, les sentències polítiques dels tribunals espanyols que posen en dubte les garanties de tot el sistema judicial i la separació de poders, un dels pilars de tota democràcia.

Des de Junts per Sant Cugat reiterem el nostre compromís amb la llibertat d'opinió i d'expressió i en la defensa dels drets fonamentals de tota la ciutadania, per tant, condemnem la pena imposada al cantant Pablo Hasél per l'expressió del seu pensament a través de les seves cançons i piulades.

No deixarem de denunciar les sentències que considerem injustes i la persecució del dret a la llibertat d'expressió. Tampoc no criminalitzarem la protesta pacífica. La protesta social és una forma d'expressió de la ciutadania i s'ha de valorar en el context en què ens trobem, un context de repressió d'idees legítimes, empresonament de persones per defensar-les i persecució a qui pensa diferent.

Des de Junts defensarem sempre el dret a la manifestació i la protesta pacífica, però també, amb la mateixa contundència, condemnarem tota acció violenta, vingui d'on vingui. No ens cansarem de dir-ho. Estem en desacord amb la violència, els actes de pillatge i les destrosses injustificables que han patit comerços i altres establiments, a càrrec d'una minoria, així com expressem el nostre suport als servidors públics.

Defensar la llibertat d'expressió, condemnar la violència i analitzar-ne les causes per fer prevenció, no només és compatible sinó imprescindible.

CARMELA FORTUNY és portaveu i regidora de Junts per Sant Cugat




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.