Aquests dos mesos i mig treballant a l'aula amb infants i joves no han estat fàcils i en molts moments han estat esgotadors i durs. La quantitat d'esforços per treballar d'una manera continguda, adaptant cada dia el funcionament del centre a la realitat i intentant no perdre l'essència del projecte educatiu, sé que és d'un sobre esforç considerable.
El meu contacte amb la comunitat educativa em fa pensar en l'adaptabilitat dels infants i joves, la responsabilitat de les famílies i la professionalitat dels equips docents; i si m'ho permeteu la major col·laboració de l'administració. I també en aspectes que fan més gran la vida al centre perquè s'han intensificat: l'acompanyament i la cura, el vincle amb el tutor/a, la comprensió, la confiança, tenir en compte les emocions, compartir el dol, ser part de la solució, reinventar la nova relació amb la digitalització...
Puc dir que, des del govern municipal i especialment des de la regidoria d'educació, hem fet els possibles per facilitar la vida als centres en tot allò que hem pogut: adaptar els espais, fer més tasques de manteniment, fer petites obres, cedir espais, preparar les entrades i sortides, ampliar neteja i desinfecció, posar en marxa mesures i ajuts... Però, què menys? I d'això no va aquest article.
Aquest article sorgeix de trobades amb diferents membres de la comunitat educativa on ens dieu que esteu esgotats i contents o contents i esgotats i que porteu massa temps tensionats. Que el vostre alumnat també passa neguits, que els infants i joves estan dins un grup de relació massa petit i tenen ganes de compartir amb la resta, que veieu com infants vulnerables ara ho són més, que veieu famílies patint molt perquè han perdut la feina i la seva situació ara és molt dura, que sentiu el patiment molt a prop, que heu de donar suport a tothom però que vosaltres també en necessiteu...
I vull remarcar la importància del paper de la digitalització i la lluita contra l'escletxa digital. Si prou dur és tot, us imagineu fer escola, en moments no presencials, sense xarxes? Vull agrair la tasca de labdoo.org als centres educatius per l'obtenció d'aparells en el marc de l'economia circular, i als docents per posar-se al dia i formar-se en la tasca digital per adaptar-se en tot moment i també per formar als infants i joves. Sé que també hi ha iniciatives per donar suport a les famílies en aquesta implicació digital amb fills i filles i així reduir desigualtats. Per això vull acabar l'article donant-vos les gràcies i demanant que no defalliu, que la comunitat educativa cuidi de tots els membres, per tant que tots us cuideu entre vosaltres i que penseu que tenir els centres oberts és un regal. Que les escoles són segures gràcies a vosaltres i donen seguretat; que malgrat tot allà es poden compartir les emocions i fer que el risc per a la salut mental sigui menor.
Gràcies! Ànims doncs i el meu comiat és: seguim!!!
PILAR GORINA és regidora del PSC d'Educació, Universitats i Memòria Històrica
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.