Camp de golf? No, gràcies


  • Comparteix:

marco.simarro

Marco Simarro


Publicat: el 27/nov/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A Can Sant Joan (a cavall entre Rubí i Sant Cugat) hi tenim més de 80 hectàrees de sòl públic, propietat de l'INCASOL. Allà, fins fa uns anys, s'hi jugava al golf. Sí, s'hi jugava a un joc de pijos en terreny de tots. El que vindria a ser un ús privatiu d'un espai públic.

Resulta, a més, que aquell espai verd gegantí ja no acull aquesta pràctica esportiva degut a la fallida de l'empresa que en gestionava l'activitat, ara ja fa uns anys. Doncs bé, qualsevol persona amb un mínim de seny podria pensar que recuperar totes aquestes hectàrees per a un ús públic i reconvertir-les en un gran parc interurbà amb tantíssimes possibilitats (des del lleure a l'activitat agroecològica) és el camí a seguir. Un seny que és compartit i és la voluntat dels respectius Ajuntaments directament implicats.

Semblaria, doncs, que no hi ha cap inconvenient en treballar en aquesta línia. Semblaria, doncs, que la lògica del bé comú i de la preservació dels espais verds hauria d'imperar. Doncs no! Resulta que hi ha qui encara té aspiracions absurdes com la de recuperar el golf. I, a sobre, qui les té és la propietat, l'INCASOL, capitanejada pel flamant conseller de Territori i Sostenibilitat, en Damià Calvet. Front la voluntat popular de vàries entitats d'ambdues ciutats i front la voluntat política d'ambdós consistoris, el conseller proposa tornar a l'ús privatiu i gens sostenible d'aquests terrenys públics. Algú ho entén? Semblaria, fins i tot, que es tractés d'una qüestió personal.

Donades les circumstàncies, doncs, es constata que el seny no és compartit i la voluntat no és suficient. És per això que ha sorgit la Plataforma Reconvertim el Camp de Golf per aglutinar el màxim d'agents socials, populars i polítics que aposten per un gran parc interurbà d'ús lliure, sostenible i públic. És per això que cal sumar i ser més els que defensem aquesta voluntat compartida i aconseguim, així, doblegar les intencions absurdes d'uns pocs. No volem, i ningú necessita, cap camp de golf a Can Sant Joan. En defensa del bé comú i d'allò que és de tots: signeu el manifest, sumeu-vos-hi!

MARCO SIMARRO (CUP-PC) és regidor de Participació i Barris i Joventut



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.