11S 2020: mascareta, distància...seguim dempeus i determinats!


  • Comparteix:

oriol.cistero

Oriol Cisteró


Publicat: el 8/set/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Enguany, la celebració de la Diada Nacional arriba obligatòriament condicionada per la pandèmia de la Covid-19 i totes les mesures de protecció que ens cal adoptar. Malauradament, no podrà ser una Diada com les que veníem celebrant: multitudinàries i de catarsi col·lectiva del moviment independentista.

Per això, ens caldrà fer un esforç extraordinari per fer-nos visibles i demostrar un any més que hi som i no tenim cap intenció d'anar enlloc que no sigui cap a la llibertat del nostre país. És per tant, més important que mai omplir els nostres balcons d'estelades.

Aquesta Diada ens permetrà recordar i sentir més a prop la situació que fa tres anys que viuen cada Onze de Setembre, dins de la seva cel·la, el nostre company i veí Raül Romeva, la Carme, l'Oriol, en Josep, la Dolors i la resta de PRESOS POLÍTICS.

Aprofitem aquest moment i aquest sentiment per reflexionar sobre el nostre futur. Hem de tenir clar que aquest passa necessàriament per asseure a la taula el govern de l'Estat i forçar-lo a negociar per a resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya. Cal plantejar en primera instància la necessitat de l'amnistia pels presos i exiliats polítics. Hem de forçar la convocatòria d'un referèndum, legal i homologable internacionalment.

I no s'aconseguirà si no som més, tants com ens sigui possible. Per descomptat, hem de superar el 50% inequívocament. Hem de fer palès que una majoria estable i sostinguda del poble de Catalunya dona suport a l'amnistia i a la independència.

Des d'Esquerra Republicana de Catalunya pensem que el camí per assolir aquest repte no és altre que lligar la lluita per la independència amb la lluita per la millora de les condicions de vida de la ciutadania. L'horitzó d'un futur millor treballat des del present, des del dia a dia i la demostració que el que estem construint és per a totes i tots.

Per a nosaltres, la independència no té cap sentit sinó és amb aquesta visió.

Tenim davant un gran repte; un repte que es guanya cada dia, a cada racó del país i al qual totes les persones independentistes hi són cridades. Des de la pluralitat política, ideològica i estratègica és remant que arribarem a port.

ORIOL CISTERÓ és president d’ERC Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.