El pressupost 2020, un jardí sense flors


  • Comparteix:

carmela.fortuny

Carmela Fortuny


Publicat: el 8/jun/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Per a fer realitat el seu projecte de ciutat el govern disposa d’algunes eines de les quals n’hi ha dues de principals: el pressupost i els recursos humans. Avui, 8 de juny, s’aprovarà, inicialment, el pressupost de l’ajuntament de Sant Cugat corresponent a l’any 2020. Per a la ciutat hauria estat millor tenir pressupost des del dia 1 de gener però val més tard que mai.

Així doncs, el pressupost i les persones que treballen a l’ajuntament haurien de ser el motor d’un projecte de govern, d’un pla de mandat.

Haurien de ser el tractor que impulsés les polítiques promeses durant la campanya electoral. Ara bé, si no tens projecte o en tens tres alhora i cap en concret, llavors el pressupost queda tocat i enfonsat, es converteix en un Excel sense ànima, en un jardí sense flors o en una funció sense públic.

Les famílies, les empreses, les entitats, les botigues, els autònoms, etc., estan fent un esforç ingent, estan patint molt. Des de Junts per Sant Cugat creiem que toca a l’administració fer un esforç extraordinari per a donar resposta a la crisi econòmica i social.

Per això proposem que el pressupost 2020 incorpori una inversió amb retorn econòmic, social i ambiental de 6,5 milions de € addicionals: 3M€ de fons estructurals per a entitats; 2M€ de suport en capital a l’activitat econòmica; 0,5M€ de microcrèdits; 0,25M€ per iniciar dos projectes d’inversions contra el canvi climàtic (centre logístic biomassa i canalització d’aigües) i una redistribució de partides de despesa per enfortir el suport a persones i famílies (600.000€) i comerços, bars i restaurants (665.000€).

Senyora Ingla, no li passarà res si planta unes floretes i ens compra la proposta, continuarà tenint la majoria absoluta per a endreçar però la gent de Sant Cugat passarà millor tot aquest malson.

CARMELA FORTUNY és regidora i portaveu de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.