Repensem l'espai públic!


  • Comparteix:

alba.gordo

Alba Gordó


Publicat: el 26/mai/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Després de setmanes d'aturada, la ciutat i el país poc a poc s'activa de nou. Ho fa, ho fem, amb prudència, encara amb una certa por, redescobrint en petites dosis la vida que havíem viscut. Però aquests mesos no han estat en va. La situació econòmica, n'ha quedat profundament afectada, i la precarietat, que ja ha determinat amb força i especialment la vida dels joves i les dones, repunta de nou. La situació és d'una enorme complexitat.

El confinament, però, també ens ha sacsejat la consciència i ens ha fet replantejar com hem fet les coses fins ara, i com les farem d’ara en endavant. La contaminació ha caigut en picat, més d’un 50% al Vallès Occidental. Hem vist com la natura brolla quan li donem l’espai, i com això augmenta també el nostre benestar. Hem re-descobert la importància de produir a prop, el valor de poder respondre amb immediatesa, i de qui treballa el territori i de qui en té cura.

Aquesta normalitat nova ha de tenir tots aquests aspectes en consideració, i incloure també la necessitat de mantenir més distància els uns dels altres. És en aquest context que neixen iniciatives com la de Recuperem la ciutat! i la proposta de l’Ajuntament de Sant Cugat amb l’Anella de Mobilitat Verda, que pretén redefinir l’espai públic per adequar-lo a la nova realitat. Perquè ara treballem més des de casa i ens desplacem menys, i quan ho fem, ho fem cada vegada més en bicicleta o a peu, procurant mantenir aquest 1,5m-2m.

Doncs bé, les trames urbanes no estan pensades per aquesta nova realitat i les hem d’adequar, ni que sigui, per aquest període. I potser, quan ho fem, ens acabem adonant que així ens agrada més, que valorem la millor qualitat de l’aire i la mobilitat activa, i que aquesta nova normalitat ens satisfà més que l’anterior.

ALBA GORDÓ és regidora d'ERC-MES i comissionada per l'Emergència Climàtica



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.