Plantem cara!


  • Comparteix:

carmela.fortuny

Carmela Fortuny


Publicat: el 20/abr/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa dies que ho sabem, el COVID-19 ens ha dut a una nova realitat que ningú ha via previst. Ningú. Hem hagut de reinventar-nos. Els i les professionals del sistema sanitari han fet i està fent una gestió exemplar i els hi estem molt agraïts. Però no han estat sols, el talent d'aquest país s'ha posat en marxa, el país sencer ha plantat cara a la pandèmia.

Fa dies que ho percebem, la necessària aturada per salvar vides pot destruir milers de llocs de treball. Estem cansats i cansades, és comprensible, però no ens podem rendir, ara no. Com a societat, com administració, com a ciutat hem d'actuar contra la crisi econòmica i social amb la mateixa contundència i esforç com ho hem fet a Catalunya per pal·liar la crisi sanitària, buscant la complicitat de tothom, les persones, les entitats, les empreses.

Tenim davant un repte majúscul, evitar una crisi econòmica i social.

No podem defallir, el sector sanitari ens ha demostrat com fer-ho. Ens toca a la resta, toca actuar amb la mateixa força. Toca fer aflorar el talent, mobilitzar els recursos públics i privats per a que ningú caigui al buit. No podem permetre que el COVID-19 ens debiliti encara més destruint l'economia augmentant la vulnerabilitat.

Sant Cugat ha de plantar cara a la crisi, ha de tornar a bategar i ho ha de fer amb més força. Tindrem temps de replantejar coses, temps per a la reflexió, però ara cal actuar i cal fer-ho ràpidament.

En aquest sentit Junts per Sant Cugat hem presentat al Ple una estratègia amb més de 150 accions dirigides a recuperar-nos i a enfortir-nos com a ciutat.

1. RECUPERAR-NOS, a curt termini, un pla de xoc basat en els eixos social i econòmic. Un pla de reactivació immediat.
2. ENFORTIR-NOS, a mig termini, un pla de reforç en tots els àmbits de la ciutat per a ser més resilient. Un pla que incorpori l'eix ambiental al social i a l'econòmic. Un pla disruptiu i consensuat entre tots i totes.

Ara toca plantar cara a la crisi econòmica i social, evitar l'augment de la vulnerabilitat i la destrucció de l'economia. Com? Passant a l'acció: recuperem la ciutat i enfortim-la!

CARMELA FORTUNY és regidora i portaveu de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.