És temps d'unitat política


  • Comparteix:

josep.maria.valles

Josep Maria Vallès


Publicat: el 6/abr/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Expresso inicialment el meu més sincer condol per a totes aquelles persones que han perdut familiars o amics aquestes darreres setmanes víctimes del Covid19, el malparit virus del segle XXI que avui ningú desconeix. Un record especial per Joan Fibla, company de l'Ajuntament de Sant Cugat, que malauradament ens ha deixat aquest darrer cap de setmana.

Lamento també el col·lectiu de persones que han perdut el seu lloc de treball total o parcialment, així com els autònoms, comerços, empreses o entitats que s'han vist obligades a aturar o tancar la seva activitat fruit d’un confinament necessari per resoldre una crisi excepcional de supervivència humana.

Agraeixo i aplaudeixo, i crec que mai hauríem de deixar-ho de fer, a totes i cadascuna de les persones dels diferents sectors que treballen desenvolupant una tasca essencial en aquest confinament, especialment al personal mèdic i sanitari que no defalleix amb l’únic objectiu de salvar el màxim nombre de vides. Sense oblidar tota la tasca d’investigació clínica que s’està realitzant sense descans per trobar la formula contra el Covid19.

Destaco totes les iniciatives de particulars, entitats, col·lectius, empreses..., que han sorgit per construir mascaretes, ventiladors, respiradors i totes aquelles eines i material sanitari i de protecció que hospitals, residències de gent gran, personal essencial i particulars necessitem.

També vull remarcar la feina que des del primer minut d’aquesta crisi està realitzant el govern tripartit de l’Ajuntament de Sant Cugat amb el suport del personal de l’Ajuntament, personal d’emergència i de voluntariat i els cossos de seguretat de la ciutat.

Crec que una crisi global com aquesta treu indubtablement el millor de les persones independentment de les seves orientacions polítiques, sexe, edat, estudis o capacitat econòmica. Si avui féssim una enquesta, el 100% de la població estaria a favor d’ajudar per sortir-nos-en d’aquest gran pou on hem caigut; un pou provisional, però tan profund que deixarà un llast que necessitarà que passin anys abans no ens recuperem.

Avui toca escoltar més que mai, avui toca escoltar a tothom i tenir present totes les mirades. Aquesta crisi provocada pel Covid19 és massa bèstia per afrontar-la sols com si es tractes d’una emergència ordinària o controlada.

Al final és obvi que algú ha de prendre les decisions, però aquestes sempre seran més encertades i s’executaran millor si prèviament s’escolten totes les opinions i es debaten i s’avaluen totes les propostes.

El grup municipal de Junts per Sant Cugat, la principal força política de l’Ajuntament de Sant Cugat, s’ha posat a disposició del govern de la ciutat des del primer minut d’aquesta crisi actuant en positiu, donant-hi suport. A més, ja hem elaborat dos primers documents amb un munt de propostes concretes que hem posat a disposició de l’alcaldessa de la ciutat amb l’ànim de sumar, de remar amb un mateix objectiu: reduir l’impacte d’una crisi brutal que, malauradament, continuarà fent molt de mal en diversos àmbits de la societat. El govern s’ha fet seves algunes d’aquestes propostes.

Aquesta setmana farà un mes que estem confinats. Un temps potser suficient per plantejar-se convocar un primer ple municipal telemàtic per posar en comú de forma oficial els acords que el govern de l’Ajuntament ja ha dut a terme i acordar per unanimitat de tots els grups polítics més mesures urgents que s’hauran d’implementar a curt i mitjà termini. És temps d’unitat política, de consens.

Totes i tots, cuideu-vos molt i no sortiu de casa. És la millor vacuna contra el Covid19.
Ens en sortirem!

JOSEP MARIA VALLÈS és regidor de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.