És revolucionari descobrir que amb tantíssim menys encara estem bé. És revolucionari i ens caldrà recordar-ho sempre, perquè serà clau per abordar una crisi més greu, i que generarà molt més patiment que la de la COVID-19 o la crisi econòmica posterior: la crisi ecològica i climàtica. Aquesta també té un període d'incubació molt llarg, i com en el cas del virus, cal actuar amb determinació abans no se'n presentin els símptomes per poder evitar al màxim les conseqüències.
Paul Ariès, referent del decreixement i l'ecologia política, apunta que cal aprofundir en l'humanisme de les societats; reforçar els llaços socials, humans i amb la natura, en detriment dels béns materials. Doncs bé, el que aprenguem aquests dies pot ser determinant a l'hora de vertebrar una resposta a la situació d'emergència climàtica i a la devastació social fruit d'aquesta aturada. Cal posar l'economia al servei del bé comú d'una manera coherent amb la situació de crisi climàtica i que no deixi ningú enrere.
ALBA GORDÓ és regidora d'ERC-MES i comissionada per l'Emergència Climàtica
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.