Ens activem per salvar la vida


  • Comparteix:

oriol.cistero

Oriol Cisteró


Publicat: el 17/mar/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Des de casa i malgrat el brogit de les criatures donant voltes pel menjador, tot sembla prendre una nova normalitat. Ja fa 4 dies que estem confinats i les noves rutines van prenent el relleu a les de tota la vida. 

És clarament una falsa normalitat i és que és evident que l'aturada està fent estralls no tan sols a moltes llars sinó també al teixit econòmic. I ambdós són fonamentals per a la vida.

Estem immersos en el combat per salvar el màxim de vides davant la COVID-19. Però aquesta batalla, que segur que guanyarem, sembla que tan sols serà l'avantsala del vertader conflicte que no serà víric sinó econòmic i social.

L'aturada econòmica, imprescindible per salvar vides en aquest moment, ens abocarà a tots a un pou, molt profund, al fons del qual, hi haurà els de sempre, les persones més desafavorides socialment i les més precaritzades laboralment.

Res de nou, podríem dir, però si hem estat capaços d'aturar-ho tot per frenar un virus, haurem de ser capaços de mobilitzar-ho tot per treure'ns a tots del pou fins a la darrera de les persones.

Aquesta tasca és a les nostres mans, tasca que caldrà defensar i per la qual caldrà pressionar molt als governs locals, nacionals i supranacionals. I és que aquesta vegada, ni l'OMS ni cap epidemiòleg de prestigi no posaran el crit al cel ni vindran a dir-nos que cal fer-ho així. Tot al contrari, tornarem a tenir als actors internacionals de sempre prioritzant el capital per sobre de les persones; el lliure mercat per sobre del benestar de la ciutadania.

La tasca és titànica i cal posar-s'hi d'immediat, perquè l'afectació és ja palpable a moltes llars i cada dia que passa tenim més persones sense recursos a qui cal donar esperança i una solució digna.

Repensem prioritats, activem recursos i posem-nos a fer propostes locals i globals que ens generin esperança, donin solució i ens encarin cap a un model social renovat més igualitari i respectuós.

Entre tots ho podem tot!

ORIOL CISTERÓ és el president d'ERC Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.