No ens podem permetre perdre el 50% del talent


  • Comparteix:

carmela.fortuny

Carmela Fortuny


Publicat: el 2/mar/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Molt aviat celebrarem el 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Aquest any a més, se celebra el 25è aniversari de la 4a Conferència Mundial de les dones que va tenir lloc a Beijing i el 5è aniversari de l'establiment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030, que posen la igualtat de gènere en el centre del desenvolupament sostenible.

Àmpliament acceptem les diferències entre homes i dones, però el que no és tan evident és que homes i dones tinguem les mateixes oportunitats malgrat que les lleis del nostre país les reconeguin.

Aquests dies està en marxa una campanya per visibilitzar l'esport femení amb el lema 'T'estàs perdent la meitat de l'espectacle'. Aquest lema ens ha de fer pensar sobre com estem actuant, tots i totes, en cadascun dels nostres entorns, per afavorir aquesta igualtat d'oportunitats.

Les dones som el 50% de la població mundial, la meitat de la humanitat, però el 2020 encara hem de reivindicar els nostres drets més fonamentals.

Les polítiques d'igualtat afecten el 100% de la humanitat, ja que signifiquen una visió compartida de justícia social i els drets humans i per tant, tota la humanitat té la responsabilitat d'actuar i d'oferir les mateixes oportunitats als nens i a les nenes del planeta. Les reivindicacions, doncs, no són cosa només de les dones, els homes també hi sou convidats.

Lluitem, homes i dones, durant tot l'any i en totes les nostres activitats, per la igualtat d'oportunitats entre dones i homes. No ens podem permetre perdre el 50% del talent ni la meitat de l'espectacle!

CARMELA FORTUNY és regidora i portaveu de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.