Sóc una independentista de carrer


  • Comparteix:

nuria.fernandez

Núria Fernández


Publicat: el 24/feb/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

No sóc una independentista pragmàtica. N'Andreu Barnils ha definit 'l'Independentisme pràctic' com aquell que defuig del conflicte, aquell que investeix en Pedro Sánchez i no en Carles Puigdemont, aquell que pensa que el diàleg amb Espanya encara és possible.

Doncs jo em defineixo com una 'independentista de carrer', perquè crec en la força de la gent, en la força de tot un poble i aquests dies veig que aquesta força està minvant. Potser perquè tenim el cor encongit, potser perquè hem tocat fons, però precisament per això ara és quan hem d'agafar forces i impulsar-nos cap amunt, tirar endavant.

Aquest pròxim 29 de febrer, tenim una bona oportunitat per carregar-nos les piles a Perpinyà, el MHP Puigdemont i els Consellers Comín i Ponsatí hi seran allà i ells mai s'han rendit, de fet el lema del President sempre ha estat 'No Surrender', no et rendeixis.

Alguns volen que seguim parlant de presos polítics perquè mentre parlem d'ells no parlem d'independència. Però nosaltres no desistim, nosaltres persistim, perquè no renunciarem a res, volem fer realitat el somni de la Repúlica Catalana, nosaltres, els de Junts per Sant Cugat defensem la independència de Catalunya com a projecte de futur.

Personalment estic en política perquè tinc un objectiu per Sant Cugat, el benestar de la seva gent. I crec fermament que sense República, no hi ha benestar i que una Catalunya Independent és l'única garantia d'estat social, d'estat democràtic, d'un país en què es defensin i es protegeixin els drets i llibertats dels seus ciutadans, un país que asseguri les pensions, una sanitat eficaç que doni resposta amb la immediatesa que la salut requereix, un país amb un sistema educatiu que sigui model d'èxit i inclusiu.

Vull dir prou a una monarquia constitucional gens democràtica, a unes estructures d'estat ineficients i corruptes. Vull dir prou a la vulneració dels drets humans. Vull dir prou a la repressió. I vull d'una vegada, abraçar la llibertat.

Crec en la independència per responsabilitat i coherència amb els meus principis, potser no són pràctics, però sense ells no puc fer política.

NÚRIA FERNÁNDEZ és regidora de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.