Contra l'ofensiva judicial, guanyarem


  • Comparteix:

oriol.cistero

Oriol Cisteró


Publicat: el 21/gen/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El passat 13 de gener el Ple Extraordinari de l'Ajuntament de Sant Cugat aprovava una moció de rebuig als acords de la Junta Electoral Central que pretenien inhabilitar el President de la Generalitat Quim Torra i treia la condició d'eurodiputat al nostre President Oriol Junqueras. S'ha parlat molt d'aquest tema, però des d'ERC Sant Cugat, volem reiterar la nostra indignació i profund desacord.

Són dues resolucions polítiques, pel moment i pel contingut. En primer lloc, són un intent més de cop d'estat judicial contra l'acord d'investidura del govern Sánchez que s'acabava de pactar entre el PSOE, UP i ERC. Recordem que la resolució és del dia 3 de gener i el ple estava convocat el 5. El feixisme i la ultradreta no podien permetre un acord mínimament progressista a l'Estat i més, si es comptava amb l'abstenció d'Esquerra i altres forces independentistes permetent una possible sortida al conflicte polític a Catalunya, mitjançant l'establiment d'una taula de negociació i un referèndum posterior.

En segon lloc, és clar que la JEC no és un òrgan competent per emetre aquestes resolucions. És un òrgan administratiu i no judicial, pensat per regular i resoldre exclusivament tots els temes vinculats als processos electorals.

Així mateix, en relació al President Torra, s'entra en contradicció amb l'Estatut de Catalunya i la Llei de la Presidència. Són sentències prevaricadores i fetes amb intencionalitats polítiques que formen part de l'ofensiva i de la Causa General contra l'independentisme.

En veurem més. Ara ha estat la JEC però actuarà el Tribunal de Cuentas, l'Audiència Nacional que jutja ara mateix el nostre conciutadà Major Trapero i la cúpula dels Mossos, el Suprem i el Constitucional. També la Fiscalia, impregnada d'odi i que ja vam veure actuar en el judici del 'Procés' i que també estem veient ara en el judici a l'AN. Tots integren aquest entramat estatal conjurat contra tot allò que soni a autodeterminació, a llibertat i a democràcia.

Davant seu trobaran els republicans aliats amb tots els demòcrates. I guanyarem!

ORIOL CISTERÓ és el president d'ERC Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.