Un hospital públic per a Sant Cugat


  • Comparteix:

nuria.fernandez

Núria Fernández


Publicat: el 9/des/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Hi ha dies internacionals que ens sonen estranys i pensem si serveixen d'alguna cosa. Alguns són molt populars des del punt de vista sanitari: dia mundial del VIH-SIDA, del càncer, de la diabetis...

El dia 12 de desembre és el dia internacional de la Cobertura Sanitària, no té molta repercussió, però té un objectiu concret, crear consciència sobre la necessitat d'una cobertura sanitària universal, amb uns sistemes de salut sòlids i resilients. En el món hi ha milions de persones sense atenció sanitària, però avui parlaré de casa nostra.

A Catalunya la cobertura sanitària és universal. Tot i que hi ha importants desigualtats socioeconòmiques en la salut i en la utilització dels serveis, podem confirmar que actualment s'estan amortitzant amb unes bones polítiques públiques-socials i econòmiques com és una despesa adequada, una cobertura universal de la població, copagaments baixos en farmàcia i intervencions en els grups de població més vulnerables, entre d'altres.

A Sant Cugat, en termes relatius, la salut està en unes condicions òptimes, però tenim una problemàtica: la distància fins al nostre hospital de referència.
És necessari reforçar les urgències, l'atenció pediàtrica, l'oferta d'especialitzats, la dotació dels serveis sociosanitaris amb llits de mitjana i llarga durada i els serveis de salut mental.

Per això des de Junts per Sant Cugat defensem i treballem per fer realitat un Hospital Públic a la nostra ciutat.

NÚRIA FERNÁNDEZ és regidora de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.