Aire fresc a Sant Cugat


  • Comparteix:

alba.gordo

Alba Gordó


Publicat: el 18/jun/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa anys que, des de diferents espais polítics, es treballa per vertebrar una alternativa d'esquerres i progressista per a Sant Cugat que posi fi a tants mandats de governs filoconvergents. Es feia des de dins de les institucions, com s'havia visibilitzat sovint al ple, i des del carrer, i des de tota l'esquerra: amb el convenciment que urgia repensar la ciutat per aturar l'elitització creixent i, acabar de passada amb l'ombra del dubte de corrupcions diverses. Fa anys que hi ha un brogit que demana obrir finestres.

Els resultats de les eleccions municipals del passat 26 de maig van obrir un escenari esperançador al consistori, i després de dies de negociació programàtica, ERC-MES, el PSC i la CUP-PC ho han fet possible: Sant Cugat tindrà un govern d’esquerres. Un govern encapçalat per Mireia Ingla, el primer batlle, batllessa, d'Esquerra Republicana
des de la 2a República.

Quan l’aritmètica ho ha permès, la gent dels partits ens hem posat d’acord per fer entrar aire fresc a l’Ajuntament de Sant Cugat. Però el camí no serà senzill. Caldrà treballar les contradiccions intrínseques en el fet d’arribar a acords, i tenir present l’objectiu que ens ha dut a posar-nos d’acord. I caldrà, sobretot, que les entitats socials, culturals i polítiques de la ciutat no siguin condescendents amb el nou govern. Caldrà que siguin més exigents que mai, ara que tenim l’oportunitat d’implementar canvis profunds a Sant Cugat.

ALBA GORDÓ és regidora de Jovent Republicà-ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.