El què els caçadors no t'explicaran


  • Comparteix:

marta.guardia

Marta Guàrdia


Publicat: el 18/oct/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Siguem clars, no m'agrada la gent que gaudeix amb la mort i patiment aliens així que és natural que no m'agradin els caçadors. He escoltat arguments a favor de la caça. Els més recurrents són que si es tracta de grans amants de la natura, que la seva és una tasca vital per mantenir certes poblacions d'animals (no humans) a ratlla, que si gràcies a ells... Gràcies a ells? Parlem-ne, coneguem algunes dades que els defensors de la caça no acostumen a comentar:

- L'activitat de la caça és, cada dia més, una activitat d'oci duta a terme per persones de les zones urbanes que volen passar una estona entretinguda (com qui va a un parc d'atraccions).

- Un del motius significatius de l'augment de la població de senglars va ser causat per la pròpia activitat de caça (cinegètica) que reintroduïa individus per satisfer la creixent demanda dels caçadors. Els mateixos que ara es presenten com la gran solució al problema de superpoblació. Durant 15 anys es van realitzar repoblacions i hibridacions de senglars amb porcs domèstics per a que aquest col·lectiu pogués caçar alegre i còmodament i durant gairebé 30 anys més es va permetre alimentar els senglars amb la mateixa finalitat.

- L'activitat dels caçadors desplaça poblacions (com per exemple la dels senglars) que fugen de les zones boscoses i es dispersen buscant refugi a zones més urbanes. Un cop allà alarmen la gent amb la seva presència i poden causar accidents de tràfic.

- Aquesta indústria realitza pràctiques de cria en granges i solta d'algunes espècies que seran assetjades i abatudes poques hores després del seu "alliberament". Tot molt natural, oi?

- Més del 90,6 % del territori de Catalunya és territori de caça i cada anys es maten, a tot l'estat, més de 25.000.000 d'animals en mans d'aquests amants de la natura (dada que no té en compte la caça furtiva).

- La llei que regula l'activitat de la caça té gairebé 50 anys d'antiguitat i segueix igual que aleshores malgrat els canvis socials i les alternatives sobre la gestió ètica que han anat sorgint.

- La caça provoca, cada any, entre 40 i 50 morts d'humans.

- La caça no només mata, també provoca patiment i maltractament tant dels animals caçats com d'aquells que, com els gossos, es fan servir per caçar. A la PAS, Plataforma Animalista de Sant Cugat, en som testimonis directes.

- Quan es parla de regular poblacions d'animals pel bé dels ecosistemes oblidem dues coses: que els ecosistemes no tenen capacitat de sentir i patir però els animals sí i que és un criteri trampós que no s'aplica igual quan es tracta d'humans. Si hi ha una espècie animal que malmet i desequilibra els ecosistemes, aquesta és la humana. Llavors, de què estem parlant?

Guardeu les vostres armes i els vostres arguments que no ens calen, ni als animals dels bosc tampoc.

MARTA GUÀRDIA és membre de PAS, Plataforma Animalista de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.