Residència Pública per a la Gent Gran, una necessitat i una prioritat


  • Comparteix:

estrella.salanova

Estrella Salanova

Regidora del PP


Publicat: avui, a les 09:00
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Durant el ple del desembre passat, quan es van presentar les línies generals del Pla Estratègic per a la Gent Gran, vaig tenir l'oportunitat i la satisfacció d'expressar el meu pensament més sincer: Tots som conscients que hem de tenir cura dels més grans i sobretot dels que ara són més vulnerables, els que han lluitat per donar-nos el benestar social del qual ara gaudim. Ara ens toca a nosaltres saber cuidar-los.

Les administracions tenen l'obligació de gestionar els recursos de la forma més eficient possible, donant prioritat al que realment és important, i en aquest sentit, tenir cura de les persones que més ens necessiten, una qüestió que afecta també la conciliació familiar, no és un tema fútil.

Les previsions indiquen que la població de seixanta-cinc anys encara creixerà de forma significativa en els anys vinents, arribant a més del 25% l'any 2030, degut bàsicament a l'envelliment general de la població i a l'augment de l'esperança de vida. Conscients d'aquest fet, hem d'actuar amb previsió i celeritat per satisfer les necessitats dels més grans i de la nostra societat, també a la nostra ciutat.

Per aquest motiu, en el ple d’aquest mes d'octubre, des del Partit Popular presentarem una moció per exigir al govern municipal de Sant Cugat que posi a disposició de la Generalitat uns nous terrenys per a la construcció d’una nova residència pública, un equipament que per la nostra ciutat és una necessitat i una prioritat, després d'assabentar-nos que els terrenys que estaven destinats per aquest ús s'han cedit per a la construcció d’una residència privada, també necessària, però en tot cas complementària a la pública.

Les places als centres de dia i a les residències cada dia seran més sol·licitades, i avui en dia les llistes d'espera a Catalunya per accedir al sistema públic no són les més adients per donar servei a la demanda existent, i ells i elles no poden esperar, perquè el temps mai juga a favor seu.

La nostra societat ha de valorar a la gent gran, donar-los el lloc que els hi pertoca, dignificar la seva vida tot el possible fins als últims dies, i facilitar-los que puguin gaudir segons les seves possibilitats d'un entorn amable i respectuós amb els seus desitjos i/o necessitats, sense el patiment que no hi ha un lloc per ells quan es troben en dificultats.

Des del Partit Popular de Sant Cugat continuarem treballant per fer la vida més agradable als més grans, els quals ens mereixen tota la nostra admiració i respecte.

ESTRELLA SALANOVA és regidora del PP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.