La biblioteca que volem, la biblioteca del futur


  • Comparteix:

carmela.fortuny

Carmela Fortuny


Publicat: el 23/abr/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Recentment hem culminat un procés participatiu del qual, deixeu-me dir, que me'n sento molt orgullosa. Un procés enriquidor, un gran repte i una gran oportunitat que ens ha donat la possibilitat de reflexionar i decidir sobre com ha de ser la nova biblioteca central urbana. Un procés on la participació, novament, ha tingut més sentit que mai, perquè hem pogut decidir com volem que sigui aquest equipament.

L'equip de govern ha desenvolupat un procés participatiu que ha recollit l'opinió tècnica, l'opinió ciutadana i l'opinió de les persones que formen part del Consell de Cultura de Sant Cugat. Aquest procés participatiu ens ha permès obrir la mirada respecte les funcions de la futura biblioteca, alhora que compartir propostes que no han fet altra cosa que enriquir el projecte final. Hem estat capaços, entre tots, de trencar la visió de la biblioteca tradicional, restringida a unes determinades activitats. Una biblioteca és molt més que un espai amb llibres. La biblioteca ha de contemplar propostes vinculades a l'aprenentatge, a la creació, a la inspiració i a la relació. Hem generat debat sobre el programa de la biblioteca, sobre quines activitats cal donar-hi cabuda i de quina manera s'han de distribuir els espais i quines característiques han de tenir. I no hem partit de zero. Comptem amb el bagatge i la valoració de les tres biblioteques actuals. Biblioteques amb un bon llegat i identitat. Enguany estem d'aniversari, la Biblioteca central Gabriel Ferrater fa 25 anys.

Som una ciutat que viu la cultura intensament, des de totes els vessants, també a través de les biblioteques.

Il·lusionem-nos amb aquesta aposta per la cultura. Per la Biblioteca que volem, la biblioteca del futur, un projecte que ha de respondre a les necessitats de la ciutadania. Un equipament cultural que s'adapti a les noves formes d'accés al coneixement i que esdevingui un espai capaç de donar resposta als reptes de futur de la cultura. Que ofereixi les eines adequades a les demandes dels usuaris actuals i als que han de venir.

CARMELA FORTUNY és tinenta d'alcalde de Presidència, Cultura i Promoció de la Ciutat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.