Així doncs de cap manera es poden considerar aquestes agressions un fet aïllat, que passi només de tant en tant i a segons qui, sinó que cal considerar-ho un fet corrent del qual poques dones se'n lliuren al llarg de la seva vida. L'assetjament i les agressions sexuals formen part de la cultura patriarcal que totes vivim i patim, però que quan es donen a la feina al poder patriarcal si ha de sumar el poder professional. I no cal dir, que si sempre és difícil denunciar-ho, en els casos laborals el fet de fer-ho és gairebé una heroïcitat.
Les enquestes diuen que la major part de dones han estat sotmeses a algun tipus d'assetjament en algun moment de la seva vida, i que moltes d'elles no ho han denunciat per vergonya, per por a la culpabilització o per por a ser qüestionades. Així doncs estem parlant d'un problema endèmic, no d'una cosa individual sinó estructural i el que pretén la campanya és fer més fàcil la denúncia. L'inconvenient és que de nou el focus està en les dones i és impensable que hi hagi una visualització dels agressors.
Cal fer visible el problema sense embuts i aconseguir traslladar la vergonya de la víctima a l'agressor.
ROSER CASAMITJANA és regidora d'ICV-EUiA
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.