Sant Jordi: llibres, roses i referèndum


  • Comparteix:

carmela.fortuny

Carmela Fortuny


Publicat: el 1/mai/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Puc escriure i dir amb orgull que Sant Jordi és la festa per excel·lència al nostre país, i també a la nostra ciutat. És la festa de la cultura, de l'amistat, de l'estima, de la tradició, la festa d'un gran país que cohesiona al voltant de dos símbols que la fan única i inigualable: el llibre i la rosa. Però també és la festa de les entitats, de la gent, de tots i cadascun de nosaltres que sortim al carrer i compartim una jornada fantàstica.

A Sant Cugat vam poder gaudir d'un dia esplèndid, d'una jornada multitudinària que amb la participació de tota la societat civil ha esdevingut ja una festa referent en el nostre calendari. L'edició d'enguany, va ser també una jornada reivindicativa, i per molt que alguns intentin negar-ho, és evident que el nostre país viu un moment històric i totes les festes que refermen la nostra identitat nacional, com és a diada de Sant Jordi, no escapen a aquesta lògica.

La diada de Sant Jordi va servir també per reivindicar el referèndum. Les adhesions al Pacte Nacional pel referèndum es van multiplicar, a Sant Cugat vam tenir l'oportunitat de firmar i adherir-nos-hi, de firmar per un compromís de futur, de firmar per ser un nou país, de firmar per acabar allò que els que ara estan inhabilitats van començar.
Firmar per dir al nostre President que estem al seu costat, que junts sumarem esforços arreu, i també a Sant Cugat, per fer sentir la nostra veu. I quin millor dia per fer-ho, que en una jornada com Sant Jordi que diu molt de com som els catalans i les catalanes. Una societat pacífica, que utilitza la cultura per mostrar-se al món, que utilitza la cultura per reivindicar-se i que utilitza la cultura per cohesionar.

Amb jornades com la passada diada de Sant Jordi, sento orgull de ser catalana i de viure a Sant Cugat. Sento orgull de poder contribuir, des de la meva ciutat, a fer gran una diada que també ens fa grans com a país.

CARMELA FORTUNY és tinenta d'alcalde de Cultura



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.