No només va escriure novel·les, també va fer periodisme sempre crític amb el poder i gràcies a ella vam poder conèixer les vides de persones sense nom, represaliades i que sense la seva aportació mai haguessin sortit a la llum. El relat dels catalans als camps nazis n'és el resultat més clar. Ella mateixa va participar en totes les mogudes de la lluita antifranquista, va seguir batallant durant els anys de la tèrbola transició i en els de la nounada democràcia.
Però va ser, sobretot, una dona que va saber prendre el control de la seva pròpia vida, va defensar el feminisme com una opció de vida necessària, allunyat del feminisme oportunista que pretenia fer creure, encara avui potser és així, que qualsevol dona pot arribar on vulgui si s'ho proposa. I això calia defensar-ho entre una gent d'esquerres que no sempre entenia què volien aquelles dones.
ROSER CASAMITJANA és portaveu d'ICV-EUiA
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.