L'Àrea Metropolitana discrimina Sant Cugat


  • Comparteix:

eric.gomez

Èric Gómez


Publicat: el 15/des/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest diumenge m'assabentava, tot veient el telenotícies, que l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) està estudiant implantar la targeta verda metropolitana amb el propòsit de premiar les persones que canviïn definitivament el cotxe privat pel transport públic. Segons el web de l'AMB, es tracta d'un nou títol de transport gratuït durant tres anys que s'implantaria de cara a la primavera-estiu de l'any vinent. Per tal de ser-ne beneficiari caldrà estar empadronat en un dels 36 municipis metropolitans -entre els quals es troba Sant Cugat-, donar de baixa i desballestar un vehicle lleuger o una motocicleta, i no haver comprat cap vehicle nou. Fins aquí, una gran mesura que aplaudeixo. Cal retirar vehicles del carrer i fer una decidida aposta pel transport públic.

Tanmateix, la mesura impulsada pel socialista Antonio Poveda, vicepresident de transport i mobilitat de l'AMB, suposa un nou menyspreu a la nostra ciutat en polítiques de transport i mobilitat. I el fet és que la mesura s'aplicaria als vehicles matriculats a l'AMB però la targeta de què disposarien les persones que entreguin els vehicles seria només per moure's a la zona 1 del transport metropolità (excloent Sant Cugat).

Les santcugatenques i els santcugatencs patim un greuge respecte d'altres ciutats. Així, mentre Castelldefels, per posar un exemple, forma part de la zona 1; Sant Cugat, tot i ser més a prop de Barcelona, forma part de la zona 2. Un greuge que patim totes les persones que de forma habitual ens desplacem a Barcelona. Aquesta discriminació és evident i ja l'hem denunciat de forma reiterada. Ara, però, amb la targeta verda que s'estudia implantar s'està a punt de cometre una nova discriminació.

Em costa de creure que algú de Sant Cugat lliuri el seu vehicle a canvi d'una targeta de transport que no li permetrà desplaçar-se al nostre municipi. I no és que la targeta només permeti desplaçar-se dins d'una zona, és que només permet desplaçar-se dins de la zona 1 de la qual no forma part la nostra ciutat. Ja n'hi ha prou de discriminar les persones usuàries del transport públic de Sant Cugat! Nosaltres també tenim dret a canviar el cotxe privat pel transport públic.

ÈRIC GÓMEZ és regidor d'ERC-MEs



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.