'Botellón', més enllà del soroll


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 11/nov/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Darrerament hem llegit i escoltat moltes queixes pel tema del 'botellón'. Els veïns i les veïnes del barri de Sant Francesc-Monestir, a través del seu grup de Facebook, van fer públic un lema que deia ''Botellón'? No, gràcies. Volem dormir' que segurament reflectia el sentir de molta altra gent que, sense ser del barri, pensa el mateix.

Per la nostra ciutat el 'botellón', que es fa majoritàriament a la zona de Can Solà, representa un problema de soroll, brutícia i incivisme. Molta gent pensa que Sant Cugat ha substituït la Zona Hermètica de Sabadell i s'ha convertit en el centre de trobada de joves d'un i altre indret. No obstant això, l'alcaldessa ho desmenteix tot dient que no s'han observat canvis en els darrers mesos. Malgrat això, es va posar en marxa un dispositiu per intentar eradicar-lo de la zona, la qual cosa va tenir com a conseqüència el seu trasllat a altres llocs del municipi.

Les causes del 'botellón' poden ser diverses: la manca de llocs on el jovent es pugui trobar sense escurar-se les butxaques, els preus de les begudes a les discoteques, el plaer de trobar-se plegats i, fins i tot, beure en companyia i emborratxar-se.

I aquí rau per mi el problema. No fa gaire vam saber la notícia que una nena de 12 anys va morir per un coma etílic quan participava en un 'botellón'. Aquest és un cas desgraciat, però no és únic i caldria preguntar-se el perquè nens i nenes de 12 anys participen d'aquests 'fets'. Segurament, un motiu és la facilitat que tenen d'accés a begudes d'alta graduació i l'altre, la poca consciència del risc que comporta la seva ingesta.

Pensem que és aquí on caldria incidir. Especialment en la pedagogia a la gent jove sobre què els pot comportar la beguda tant a curt com a llarg termini. Igual que es fa en d'altres temes, també s'hauria de fer en aquest. És prou greu per tenir-ho en compte.

Potser no resoldríem el problema per demà però qui sap si seria molt més efectiu que enviar-hi cada cap de setmana la policia local.

ROSER CASAMITJANA és regidora d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.