Difícilment acabarà d'exposar les seves idees. Encara que hi hagués un moderador a la trobada, la seva feina és impossible. El diàleg s'ha malmès i qui ha interromput va apujant el to de la seva veu. A mesura que va apujant la intensitat, tots ens adonem que s'estan esgotant les seves raons.
En acabar, una tercera persona o potser el mateix que ha estroncat el diàleg intenta una mena de disculpa del tipus:
- És que sóc així! Tinc molt caràcter! M'he escalfat.
A veure, no ens confonguem. Això del 'molt caràcter', què vol dir? Que ets descortès, que no t'interessa el que et dic, que ets un mal educat, o groller o ...?
- Doncs, si ets així, canvia!
M'agradaria pensar que no hi ha ningú que estimuli aquesta manera de fer per embolicar la troca i fer impossible el diàleg. Vés a saber si no convindrà que en una nova Escola d'Adults els valuosos mestres de primària vinguin a recordar-nos aquella primera lliçó: quan tu parles, jo t'escolto.
Si li han interessat aquestes reflexions, algun dia m'agradaria parlar-li d'un altre fenomen que he observat: 'el diàleg desigual', altrament dit 'el fals diàleg'.
JOAN PUIGDOMÈNECH és regidor de Medi Ambient (PDC)
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.