Estem al seu costat, i tu?


  • Comparteix:

ton.marimon

Ton Marimon


Publicat: el 14/set/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Al món, hi ha 60 milions de persones que s'han vist forçades a fugir dels conflictes i diversos milions més ho han fet a causa de la pobresa, la desigualtat i el canvi climàtic. Són molts milions de persones, i totes i cadascuna d'elles té drets. Els Estats tenen l'obligació de garantir que aquests es compleixin i les persones siguin tractades amb dignitat.

El treball d'Oxfam Intermón, a més de pressionar per defensar i garantir els drets de les persones refugiades, consisteix també a proporcionar ajut directe a les persones que es veuen forçades a abandonar la seva llar a Síria, Jordània, Líban, etc. com en el seu camí cap a Europa (Sèrbia , Itàlia , Macedònia i Grècia).

El 19 de setembre tindrà lloc la Cimera Mundial de Nacions Unides sobre Refugi i Migració, i volem aprofitar aquesta reunió dels i les líders mundials per recordar els seus compromisos i exigir-los que compleixin amb les seves obligacions, garantint a aquestes persones protecció i un futur digne.

Per posar fi a aquesta insostenible situació, Oxfam Intermón està recollint signatures perquè el proper govern espanyol lideri en la cimera la defensa i protecció dels drets de les persones que es desplacen.

Els tres punts principals són:

1.- Complir amb les seves obligacions legals assegurant que totes les persones tinguin accés a informació i a un procés d'asil transparent i just, independentment de la seva nacionalitat; cap sol·licitant d'asil sigui retornat a un tercer país que no sigui segur, i no es facin les devolucions en calent.

2.- Assegurar vies segures i legals per les persones que estan arribant a Europa buscant refugi.

3.- Augmentar els fons d'ajuda humanitària a 150 milions d'euros per 2017 prioritzant els països que acullen un major nombre de refugiats i desplaçats.

Per tal de sensibilitzar als nostres conciutadans sobre aquest tema, aquest dissabte, a la plaça d'Octavià, de deu del matí a dues, on farem una activitat de carrer i recollirem signatures. Us hi esperem!


'La nostra vida és com un riu. Pot tenir cascades, braços, una illa verda, bancs de sorra obstruint del camí... però el riu marxa, les aigües segueixen rodant'.

Pere Casaldàliga (1928. Bisbe català de la prelatura territorial de São Félix do Araguaia i defensor dels drets dels indígenes i camperols)


TON MARIMON és responsable de comunicació del Grup d'Acció Ciutadana de Sant Cugat d'Oxafam Intermon



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.