La lluita per l'alliberament sexual és coneguda, però no per això avança prou ràpidament. La involució dels drets humans a Rússia, les declaracions de líders episcopals suposadament reformistes, la penalització de l'homosexualitat a Uganda i Gàmbia, la seva recriminalització a l'Índia, no permeten massa optimisme. Tampoc a casa nostra. Cada dia algun nen o nena pateix assetjament al nostre país per raó de la seva orientació sexual, alguns arriben a situacions límit. Encara tenim molta feina a fer per construir uns Països Catalans i un Sant Cugat on el conjunt de la ciutadania pugui viure la seva identitat sexual lliure de discriminacions per raó d'identitat de gènere, orientació sexual o expressió de gènere.
Tanmateix, això no pot desanimar la lluita. Al contrari, l'ha d'estimular. En el darrer any, amb l'aprovació de la llei contra LGTBIfòbia, Catalunya ha fet un pas pioner que assentarà les bases de la futura República Catalana. Una eina imprescindible per lluitar contra totes aquestes discriminacions. Però no n'hi ha prou, és en mans de tothom, també d'heterosexuals, la possibilitat d'aconseguir la plena igualtat legal i, especialment, social de les minories sexuals d'arreu del món. I no és una utopia. Tot és possible, però per fer-ho cal que comencem a trencar rols.
ÈRIC GÓMEZ és regidor d'ERC-MES
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.