La biblioteca compta amb un 'living lab' creat amb la col·laboració del Centre de Visió per Computador (CVC) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Aquest espai oferirà un entorn d'experimentació tecnològica per a investigadors, que estarà obert a la ciutadania i que persegueix l'objectiu de continuar posicionant la ciutat com una 'smartcity' de referència a Catalunya.
A banda del 'living lab', la Biblioteca Miquel Batllori disposa de vuit espais més, repartits en més de 1.000 metres quadrats de superfície: una sala polivalent, una zona de lectura, una àrea d'audiovisuals, una àrea de premsa, un espai infantil i un per joves, una aula de suport i una de formació.
Les biblioteques han de deixar de ser aquells llocs tancats, silenciosos i plens de prestatgeries de llibres que ja ningú consulta, per passar a ser espais oberts de dinamització de les noves formes d'aprenentatge i coneixement. I per començar, potser hauríem de deixar dir biblioteques per passar a anomenar-les 'sapienteques', un terme que honraria encara més la figura del pare Miquel Batllori, un dels grans savis catalans del segle XX.
JORDI PUIGNERÓ és regidor de CiU i membre de l'executiva comarcal de CDC
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.