Mil i una paraules...


  • Comparteix:

ton.marimon

Ton Marimon


Publicat: el 11/mar/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tots hem sentit, i segurament també ho hem dit, més d'una vegada, que 'una imatge val més que 1.000 paraules'. Doncs sí a una exposició verbal (1) afegim unes imatges (1000) tindrem les mil i una paraules que poso en el títol. Quan i com serà això? Doncs ho podreu comprovar si veniu a la Casa de Cultura dijous de la setmana que ve, a les set del vespre.

Per una part, l'Eduard Unzeta, un dels coordinadors del Grup d'Acció Ciutadana d'Oxfam Intermon a la nostra ciutat, ens presentarà l'informe 'Iguals: Acabem amb la desigualtat extrema. És hora de canviar les regles' que la nostra organització ha fet per posar en evidència com s'està eixamplant l'escletxa entre rics i pobres, analitzant les causes i les conseqüències de la desigualtat extrema i presentant propostes per a un món més equitatiu i per acabar amb aquesta situació tan injusta.

I per altra part, l'Albert González Farran (1975), que és un fotoperiodista santcugatenc amb 15 anys d'experiència professional a Catalunya, Irlanda, Etiòpia, el Perú, el Sudan i Egipte, tant en mitjans de comunicació independents com a les Nacions Unides. Fotografies seves han estat publicades a 'The New York Times', 'The Guardian', 'USA Today' i 'El País', entre d'altres.

L'Albert ens parlarà sobre el fotoperiodisme com a eina per treballar les igualtats, el desenvolupament i la cooperació, i analitzarà, a través del seu treball, el pas des de la perspectiva clàssica del fotoperiodisme, amb una visió paternalista i victimista dels països del Sud, fins a l'enfocament més actual, impulsat per la majoria d'organitzacions internacionals, que cerca la igualtat entre pobles i una imatge en què les societats assumeixen un rol actiu en la presa de decisions del seu futur.

En una ciutat:
-on 36 contribuents (el 0,01%) acumulen l'11% (208 milions d'euros) de la renda local
-on la renda mitjana és de 50.434 euros
-on la renda acumulada de 361 contribuents (l'1%) és de 383 milions d'euros

Crec que aquest tema no ens pot deixar indiferents i hem de veure que podem fer per rebaixar (tant de bo fos eliminar...) aquestes desigualtats, no tan sols a la nostra ciutat sinó arreu del món. Us hi esperem!

'Totes les paraules són una meravella'.
Josep Maria Espinàs (1927. Escriptor, periodista i editor català)

TON MARIMON és responsable de comunicació del Grup d'Acció Ciutadana de Sant Cugat d'Oxfam Intermon



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.