No comparteixo...


  • Comparteix:

carmela.fortuny

Carmela Fortuny


Publicat: el 2/mar/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

No comparteixo el model social de l'Estat Espanyol. Com podem confiar en un sistema descoordinat, complexe, centralitzat, assistèncialista?

Catalunya aposta per un sistema descentralitzat, que valora el paper de l'administració local per desenvolupar els serveis, des de la proximitat i posant la persona en el centre de les decisions.

El sector dels serveis socials està immers en un procés de canvi profund i de llarg abast amb reptes i canvis quantitatius importants. El més important que s'ha fet en l'àmbit del sistema públic de benestar social i que s'afegeix a la implantació dels sistemes de salut, educació i pensions, ha estat el desplegament de les polítiques públiques de serveis socials.

La cooperació amb els ens locals, tercer sector i sector privat esdevé una eina clau d'aquestes polítiques públiques. I la consistència d'aquesta cooperació ens ha de portar a mantenir i avançar veritablement en el dret de les persones.

Davant l'amenaça contant d'invasió de competències i que afecta als drets i a la dignitat del poble català s'imposa donar veu amb la màxima contundència a la idea de PROGRÉS NACIONAL I SOCIAL

L'agenda nacional i social són indestriables i el progrés nacional a Catalunya ha d'anar necessàriament vinculat al progrés de les persones, del seu benestar i de la seva qualitat de vida.

I aquestes dues realitats han d'avançar en paral·lel. Cal treballar de manera ferma i inexcusable. Cal avançar en el procés imparable i majoritari que aposta pel dret a decidir sobre el nostre futur polític col·lectiu (esdevé inqüestionable ara per ara l' efecte positiu que ha de tenir el procés de transició nacional sobre els drets socials), però també cal avançar en la creació d'ocupació, lluitant contra la pobresa i vetllant per la necessària inclusió social de les persones més vulnerables.

CARMELA FORTUNY CAMARENA és membre de l'executiu local de CDC Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.