El desgovern de la dreta 'civilitzada'


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 12/jun/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Realment al Govern català se li gira feina. Per començar, la criada 'respondona' s'ha tret el davantal i sembla que es vulgui fer la mestressa de la casa. Ja sabem que en les eleccions europees CiU va guanyar vots, però ERC els ha passat al davant. També sabem que això no és traslladable a d'altres situacions, però els ànims no deuen estar massa tranquils perquè ja diuen que allò que pot empitjorar, en general, empitjora.

I sense passar ni un mes del ensurt, ja en tenen un altre, que fa temps que es veia venir però que ara ha sortit de sobte. Es tracta de la dimissió del Sr. Duran, encara que no sabem per quina de les quaranta coses que té entre mans plega. Però el que sembla clar és que ha aconseguit posar-los a tots plegats contra les cordes i treure'ls la son.

Diguem que aquestes serien les desgràcies 'sobrevingudes', aquelles contra les que no s'hi pot fer res, al menys de moment. Després hi ha les 'pròpies', que són les que s'han anat coent amb el temps i que estaven amagades sota la catifa, i vés per on, ara surten com les flors a la primavera. La primera, que podríem titular com a 'crònica d'una mort anunciada' va ser la dimissió del Director de la Policia, el Sr. Prat, que després de rebre per tots cantons, va i dimiteix per motius personals (algun dia algun expert ens haurà d'explicar que volen dir quan diuen motius personals). I no ha estat fàcil trobar recanvi però ja l'han trobat i en territori 'enemic'. Que no li passi res!

Algunes altres les hem sabut pels diaris amics, i fan referència a la pila de col·lectius que estan en peu de guerra: els arxivers, que pel que diuen tenen més de 850 km de documentació i 32 milions de fotografies, però no se sap on són ni com estan ni si es poden consultar. És a dir, un model de transparència. Els ecologistes i el que cuiden del Patrimoni Natural: més de 100 entitats i 450 acadèmics han posat el crit al cel i han redactat un manifest molt crític amb les polítiques ambientals de la Generalitat, que han sofert una retallada del 60% del pressupost i una deixadesa mai vista. Diuen, i sembla que amb raó, que no serveix de res tenir el 30% del territori protegit si no hi fem res. I finalment, els pagesos; aquest sers invisibles que en general no surten a la tele estan disposat a treure els tractors a les carreteres un dia d'aquests perquè ja n'estan farts de que ningú els escolti i els doni alguna solució.

I alhora un jutge ha imputat al secretari general de Justícia per contractació d'un implicat en el cas de les ITV. No cal dir que la conselleria confia en la seva innocència, només faltaria! I la seu de CiU continua embargada, però això tampoc és important mentre s'hi pugui anar vivint. I mentrestant, no hem estat capaços de fer la Llei Electoral, ni la Llei de Governs Locals de casa nostra; una Llei que havia de sortir abans que la de l'Estat (per poder demostrar que som més llestos) i que ara dorm en algun calaix el somni dels justos.

I per si no n'hi hagués prou, ara va i s'abstindran en la proclamació de Felip VI, perquè no volen fer un lleig. Així doncs, els catalans i catalanes hem de poder decidir quin país volem però la resta ja s'ho faran. Heus aquí una bonica manera d'exercir la democràcia! Mare de Déu la que ens espera fins el 9-N, suposant que hi arribem sans i estalvis.

ROSER CASAMITJANA és regidora d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.