Un merder de vies

Pere Casajoana


Publicat: el 2/jun/14
Opinió| Columnes

Ha passat tot just una setmana des de les eleccions europees. En un acte democràtic Catalunya decidí que ERC fos la força més votada, seguida a curta distància per CiU. Afegint-hi els vots d'ICV, el total dels vots partidaris de la consulta és del 60%. Celebrem aquests resultats.

N'hi ha hagut prou amb set dies per engegar a dida tot el treball fet per demostrar al món que som un poble conciliador. N'hi ha hagut prou amb set dies per caure en la més fàcil de les provocacions i omplir els televisors amb imatges de contenidors cremats, aldarulls i disturbis. N'hi ha hagut prou amb set dies perque les esquerres tradicionalistes discutissin qui d'ells era més alternatiu i transgressor. Tant els han afectat els èxits electorals aquells que no es van voler presentar a les eleccions?

De cop i volta aquells xicots tan eixerits de samarretes reivindicatives que tant fan per la vida cultural dels pobles i ciutats han justificat públicament la violència i l'han exacerbada, i el resultat ha estat tremebund. Nul·la responsabilitat, nul·la capacitat de gestió. Molts d'aquells que reclamen més pirmi, més beques, més habitatge, més sanitat i més educació per a tothom són els mateixos que advoquen per l'autogestió?

Algun d'ells han fet piulades a Twitter evocant la fugida del país d'aquells altres catalans que no vulguin una Catalunya independent. Un moment, aturem-nos: Catalunya ha estat, és i serà terra d'acollida fraternal. Ningú, mai ningú ha de deixar aquesta terra de manera forçada. Si això succeís cap vegada, alguna cosa hauríem fet molt i molt malament. Diuen, i dono fe que malauradament és cert, que la joventut es cura amb el temps. La intolerància mai té solució i és la llavor de la discòrdia.

Mentrestant des de CiU, amb moltes seus locals empastifades amb pintura i alguns vidres trencats, seguim gestionant els marrons d'aquest país, demostrant que juntament a una gestió solvent malgrat les turbulències hi hem d'afegir un discurs polític que ens ha dut a liderar institucionalment el Dret a Decidir. Bon lideratge i capacitat de gestió, aquestes són les senyes d'identitat de CiU, i ambdues són necesàries per anar endavant. Amb només una, no n'hi ha prou.

PERE CASAJOANA és regidor d'Urbanisme i Obres