Seguretat escolar? Suspens

Josep Manuel Prats


Publicat: el 12/juny
Els experts |

La nostra ciutat, el nostre poble, està a punt d'arribar a 100.000 habitants. Això té moltes implicacions també en l'educació, malgrat la davallada de la natalitat. I una de les implicacions és la seguretat dels infants i dels adults que els acompanyen en els desplaçaments cap a l'escola i, per tant, la pacificació del trànsit al voltant de les escoles especialment en els moments d'entrada i sortida.

La seguretat viària al voltant de les escoles no està ben garantida a Sant Cugat. Per això cal exigir al govern municipal que governi per a tots els ciutadans, per a tots els infants. Qui governa no hi és tan sols per programar activitats lúdiques, curses o concerts per als infants.

La seguretat al voltant de les escoles hauria de ser una de les prioritats del govern municipal. Ho va ser de l'anterior, però -ai las!- van oblidar-se del 66% dels santcugatencs que no van a les escoles governamentals, ja que en un acte de discriminació i menyspreu només algunes escoles públiques se'n van beneficiar. Segregar i discriminar el 66% dels ciutadans que trien escoles d'iniciativa social no és acceptable i fa vergonya de ciutat.

Fa molt de temps que es demana públicament -i privadament- aquesta mesura a totes les escoles. Són mesures de pacificació del trànsit, d'ordenació dels carrils bici, de l'acompanyament (i de la tasca educativa que incorpora) per part de la policia municipal perquè aprendre vialitat és també comptar amb la seva presència activa.

Sabem que no té rèdits econòmics com les càmeres de les ZBE, que ingressen calerons, però si en té de benestar a les persones i repercuteix en benefici de la ciutat.

Tal vegada sí que monitoritzen l'actualitat i esperen atentament que en passi alguna de grossa per reaccionar i posar-se la medalla amb tota l'atenció mediàtica. Aleshores ja serà tard.

Potser cal que aprofitin l'estiu per fer alguna cosa, si més no la seva feina.

JOSEP MANUEL PRATS és president de FAPEL (Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Escoles Lliures de Catalunya)