Després de la inauguració oficial els visitants recorren diversos llocs d'interès de la vila i, finalment, són obsequiats amb un dinar al Claustre del Monestir. El menú consisteix en entremesos, arròs a la valenciana, pollastre rostit, vi blanc de la marca Ramon Tort i cava Codorniu Extra; per postres mengen gelats, fruites i galetes. El nombre de convidats és de 120 i prepara el banquet l'Hotel del Siglo.
L'impacte de l'arribada del tren és gran. Els 2.500 habitants de Sant Cugat esperen que aquest esdeveniment transformi la vida social i econòmica del poble, la majoria dels quals es dedica a l'agricultura gràcies a la més fàcil comunicació amb Barcelona i, més endavant, Sabadell i Terrassa.
El projecte es remunta al 1912, quan l'enginyer nord-americà Frederick Stark Pearson, a través de la seva empresa Barcelona Traction, Light and Power, va absorbir la Societat de Ferrocarrils de Sarrià a Barcelona. La idea de Pearson consistia a crear una xarxa de ferrocarrils que unís el Barcelonès i part del Vallès i, més endavant, connectar amb Europa passant pels Pirineus.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.