Va ser també creador d'estris i tècniques de treball que avui ja són tradició: les mones artístiques de xocolata, la pala elèctrica de cremar pastissos, la pistola de pintar amb xocolata líquida... També seran molt populars les seves 'rosasses del Monestir'. Va participar en cursos i va rebre distincions arreu del món: França, Gran Bretanya, Bèlgica o el Japó. El 1972 el matrimoni Sàbat es va unir en col·laboració amb el xef Pedro López i Jaume Sàbat fill per crear Teca Sàbat, que ofereix productes salats i plats cuinats de primera qualitat.
L'any 1984 Sàbat va organitzar l'exposició 'Mostra de la Mona de Pasqua' i va lliurar el trofeu de la seva creació 'Cornet Sàbat' als millors treballs artístics. Aquesta mostra esdevindrà tota una tradició a Sant Cugat.
Sàbat també va ser ninotaire i escriptor. Conrea el teatre i és autor dels contes 'Un dia de tardor al capvespre', 'Rondalla de Nadal' i 'El torró cremat de l'avi Joan'. La seva obra més destacada és el llibre de memòries 'De vailet a la masia, al camp de concentració'.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.