Un any de la mort de dos santcugatencs en una allau al Perú

En l'accident també van morir un veí de Cerdanyola i el guia


  • Comparteix:

El 8 de gener de 2019 dos santcugatencs morien a causa d'una allau produïda a la muntanya Nevado Mateo, al Perú. En el despreniment també van perdre la vida un veí de Cerdanyola i el guia peruà de la travessa. Un cinquè jove, també cerdanyolenc, va sobreviure a l'accident i és qui va avisar les autoritats i serveis d'emergència. El pic, de 5.150 metres, està ubicat a la província de Carhuaz, i forma part de la Cordillera Blanca dels Andes peruans.

Els joves havien coronat el Nevado Mateo, al centre del Perú, quan els va sorprendre l'allau. Es trobaven a 100 metres del cim, fent ja el descens, quan el despreniment de gel els hauria interceptat, va relatar el supervivent de l'accident alpí a les autoritats peruanes. Segons va explicar el jove, en l'allau el van provocar ells mateixos, quan un d'ells va relliscar. Ell mateix va denunciar la desaparició dels companys. Una vintena de membres de la Unitat de Salvament d'Alta Muntanya de Carhuaz i membres de l'Associació de Guies de Muntanya del Perú (AGMP) van acudir a las tasques per localitzar els expedicionaris.

Durant aquells dies van ser múltiples les mostres de record que es van fer tant des de l'Ajuntament com entre entitats de la ciutat que havien tingut relació amb els santcugatencs desapareguts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.